Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spetsvärvning till Eco Örebro

Eco Örebro visar på allvar att man inte tänker acceptera en bottenplacering kommande säsong. Nu har klubben värvat pointguarden Cliff Colimon.- Vi är toknöjda, säger klubbens värvaransvarige Stefan Johansson. 

Eco Örebro fortsätter att vara offensiva på transfermarknaden. Under onsdagsnatten blev en ny het värvning klar för klubben - 25-årige pointguarden Cliff Colimon. En ordentlig spetsvärvning av Eco Örebro.

- Vi är toknöjda med den här värvningen. Vi har fått in bra spelare tidigare, men den här värvningen var lite som grädde på moset, säger Eco Örebros värvaransvarige Stefan Johansson.

Cliff Colimon är en 182 centimeter lång pointguard från New York. Han spelade collegebasket på Eastern Washington (Big Sky), där han under sitt sista år blev utsedd till ligans all-star team.

- Jag tror att han snittade 17 poäng under sin sista säsong där, säger Johansson.

Efter collegekarriären flyttade

Colimon till grekiska Aris Thessaloniki. Efter det blev det en ny grekiska klubb AGOR. Inför fjolårets säsong skrev Colimon på för Luleåklubben LF Basket, men det blev ingen lyckad sejour i klubben. I samförstånd med klubben bröts kontraktet en bit in i oktober. Colimon slutförde säsongen i finska Kouvot.

Nu återvänder amerikanen till Sverige.

- Om man ska jämföra det med fotboll, så är det som att ÖSK skulle värva en spelare från spanska ligan. Det känns ruskigt bra det här, säger Stefan Johansson.

Läs mer om värvningen av Cliff Colimon i fredagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedan.