Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

SPF-Seniorerna värnar om Lindesbergs lasarett

Vårt lasarett har tidigare betraktats som ett akutsjukhus. Vi inom SPF-Seniorerna ser inte längre att vi kan kalla det för det, nu när kirurgi/ortopedi/urologi sedan oktober 2020 blivit nedlagt på sen kväll och nattetid.

Trygghet är för oss äldre är mycket viktigt. Därför är vi som pensionärsorganisation bekymrade.

Den som akut inte kan tömma sin blåsa, eller någon som ramlat och brutit sig, eller om man skuret sig är behovet om snar hjälp viktigt. Att tvingas transportera sig många mil innan man når hjälp är inte bara onödigt lidande, det kan till och med förvärra skadan. Vi vill att äldre ska ha rätt till trygghet och säkerhet på dygnets alla timmar.

Långsiktigt är det än mer bekymmersamt. Var ska det sluta. Vad läggs ner härnäst?

Vi vet att Lindesbergs lasarett har varit ett mycket högt rankat sjukhus, med sjukhuset har börjat sjunka i den rankingen. Vad händer om man successivt monterar ner verksamheten? Kommer vi få behålla kompetens inom sjukvården? Kommer vi att attrahera människor att

vilja flytta in till Lindesberg? Och kommer vi att kunna se ett blomstrande samhälle? Kommer vi äldre att känna trygghet och tillit? Vi inom SPF-Seniorerna har svårt att se det. Vi måste återställa Lindesbergs lasarett till det akutsjukhus det var och skapa framtidstro.

Vi är inte ensamma med vår oro. Många av de lokala politiska partierna, många organisationer, många företag ser med samma oro på situationen.

Snälla! Gör något innan det är försent. Återskapa den trygghet som vi äldre kände innan oktober 2020 då kvälls/natt-jouren för kirurgi/ortopedi/urologi togs bort.

SPF-Seniorerna i Lindesberg

SPF-Seniorerna Ljusnarsberg

SPF- Seniorerna Löa-Storåbygden

SPF Seniorerna Agenta Hällefors

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel