Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Spicy hot

10,5 poäng. Spicy Hot är lunchkrogen som flyttat in i klassiska nattklubbens Babars lokaler mitt i Örebro – och gjort om dem till en snabbmatsrestaurang.

Spicy Hot är en snabbmatskedja som finns på flera orter i Sverige. Maten har asiatisk touch och det mesta är wokat, även om det också finns några friterade rätter.

Med sin plats på Kungs-gatan, mitt i centrala Örebro är det ett lätt att ställe att slinka in på. Flera av medlemmarna i Lunchpatrullen säger att det sällan är deras förstahandsval, men att de brukar slinka in där när det är för fullt på andra lunchställen.

För Spicy Hot är stort och sittplatserna många. Det är svårt att förstå att det här en gång var den mysiga nattklubben Babar, nu är inredningen betydligt stramare, inte särskilt mysig alls. Stolarna är hårda och med en form inspirerad av spindelväv.

”Ser ut som ett matställe på en flygplats”, säger en av lunchpatrullens medlemmar lite kritiskt. Men de stora fönstren längs ena väggen är kvar och utanför är det ett strövtåg av lunchlediga människor. ”Jag tycker man blir glad av det”, säger en annan av medlemmarna.

I stället domineras Spicy Hot av den stora beställningsdisken. Ovanför är det stora ljustavlor med bilder på maten man kan äta: Olika wokar, kycklingspett med jordnötsås och några friterade rätter. Här är det ordenligt redovisat vad som serveras och det finns mycket att välja mellan.

Bakom ligger köket öppet och det känns alltid fräscht när man kan se hur de lagar till maten medan man väntar. Även om man inte behöver vänta särskilt länge alls. Maten kommer nästan innan vi satt oss och är påfallande lik maten på ljustavlorna. Lika snabbt försvinner den när vi har ätit klart, här lämnas inga kladdiga tallrikar kvar på borden i onödan.

Med tanke på att det är ett snabbmatsställe måste man ändå säga att maten är fräsch. Det är skönt att slippa flottiga såser bara för att man har bråttom, och grönsakerna och köttet och kycklingen är bra tillagade, har bra spänst.

Smaken är godkänd, men inget utöver det vanliga. Kycklingwoken med kokosmjölk, chili och thaibasilika är god men kunde gärna varit lite starkare. Woken med kyckling och jordnötter är så mild att den nästan är menlös, men portionen stor och jordnötsrkrosset ligger i en rejäl driva på toppen.

Bäst betyg får fläskfilén med honung och svartpepparsås. ”En höjdare som man gärna kommer tillbaka för”, säger en av medlemmarna.

Det trista är att det inte finns något litet extra någonstans. Inget salladsbord. Drickan tar man direkt ur en automat. Och kaffet serveras svart eller möjligtvis med lite mjölk. Det gör att det nog förblir det där stället dit man går när alla andra var fullsatta, i stället för ett ställe dit man går för en lång, mysig lunch.

Spicy Hot

Adress: Kungsgatan 4

Pris: 75 kronor

Betyg Spicy Hot

Service: 3 Det går snabbt att få maten, och lika snabbt att bli av med den. Enkelt och trevligt.

Meny: 3 Här finns det du kan begära av en wok-restaurang: kyckling och kött, lite skaldjur. Och det som finns är sanningsenligt presenterat på stora ljusbord över disken.

Smak: 3 Inget utöver det normala. Gott men lite menlöst, vi förväntar oss mer bett i maten.

Extra: 1,5 Miljön påminner om en flygplansrestaurang, opersonlig och lite omysig. Dessutom saknar vi ett salladsbord att plocka åt sig av innan varmrätten.

Totalt: 10,50 poäng

Föregående tester:

Ingeborgs: 18,25

Wongs: 17,75

Wobbler: 15,75

Khana Khazana: 13,0

Stora Örebro: 12,25

Livin: 12,0

Rosalis: 11,75

Vardagsrummet: 10,50