Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

77-åringen nekar till skallning

Den 77-årige örebroaren som påstås ha skallat en motståndare under veteran-SM nekar nu till anklagelserna.
– Nej, nej, nej – kära du. Det var i en annan match, säger han till bouleförbundets hemsida.

Annons
Personen på bilden har inget med artikeln att göra.

NA har tidigare i veckan berättat om bouleincidenten som fått stora rubriker i hela landet. Det var under en match i veteran-SM som 76-årige Hans Eriksson från Trollbäcken påstår sig ha blivit skallad av sin 77-årige motståndare från Örebro. Det är Svenska bouleförbundet själva som valde att gå ut med nyheten – och som nu har pratat med spelaren från Örebro Boulesällskap. Som nekar till anklagelserna.

Här är spelarnas version av berättelsen:

– Han tog sju-åtta nedslag, kanske femton, innan han kastade sitt klot, säger Hans Eriksson.

”Spotten rök”

Enligt regelboken får man endast ta bort ett tidigare nedslag när man står i tur att kasta.

– Han kröp inpå mig och skällde så att spotten rök. Han tyckte att jag suddade ut ett felaktigt nedslag, säger den 77-årige motspelaren.

Efter det går uppgifterna kraftigt i sär.

– Det var jag som ville ha dit domaren. Han ledde med mycket och sedan tog jag ledningen och då blev han sur. Varje gång som jag ägde banan och skulle kasta ut lillen gick han bakom mig hela tiden, berättar Örebrospelaren.

– Jag hämtade domaren. Han skallade mig och så beter man sig bara inte, säger Eriksson.

Enligt Hans Eriksson fick han skallen efter en mätning.

– Jag gick fram och kollade, som man gör vid en mätning, och vet du vad han säger då? ”Spelar du boule?” ”Ja, det ser du väl att jag gör”, sade jag. ”Då vet du väl att när det är jag som spelar är det jag som äger banan”, säger han då.

– När det blev en ny mätning gick jag fram igen och kollade. ”Har du inte fattat än att det är jag som äger banan”, säger han. Och så reser han på sig och skallar mig, säger Hans Eriksson.

”Slagit ner större gubbar”

– Den tog ju mitt på pannan och inte vid ögonbrynen – så det var ingen fara. Men man gör inte så. Det är tur att man inte har det temperamentet, för jag är gammal boxare och har slagit ner större gubbar än honom.

– Det var ju en annan match, säger Örebrospelaren och låter sin fru fylla i resten:

– Jag träffade en som var inom sjukvården och hon berättade att det var två åttioåringar som skallat varandra, två som fick föras till akuten. De satt och höll om varandra och blödde bägge två när hjälpen kom, säger hon.

Mer läsning

Annons