Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Är inte där vi vill vara"

16:e raka förlusten mot Carlstad Crusaders. Men framför allt: Ett svagt formbesked inför SM-slutspelet. "Vi är inte där vi vill vara just nu", säger Black Knights quarterback Joe Clancy efter 49–20-förlusten.

Annons
Joe Clancy (och, liggande, Filip Bäckström).

Det började med Carlstad Crusaders-slarv, en saftey och två poäng till Örebro Black Knights med fem sekunder på klockan.

Men blev aldrig mycket roligare än så för hemmalaget i SM-finalreprisen inför 2 117 – rekord i superserien med 17 åskådares marginal – på Behrn arena.

Örebro kom hart när ingenstans medan Carlstad gjorde touchdowns på sina fem första anfall och hade 35–9 efter 18 minuter. 35–17 i paus och till slut 49–20 efter en ovårdad andra halvlek där båda lagen gick och väntade på slutsignal och SM-slutspel.

16:e raka vinsten för Crusaders mot Black Knights i en supersvit där senaste Örebrosegern kom den 15 augusti 1999.

– Vi är inte där vi vill vara just nu. Alla spelade hårt i dag, och då kan man inte klaga alltför mycket, men vill vi vinna matcher måste vi spela hårt och disciplinerat. Blandar man in för mycket känslor har man svårt att få ut sina styrkor, säger Örebros nye quarterback Joe Clancy.

Clancy, som gjorde sin blott andra match för nya klubben efter att ha kommit in som ersättare för långtidsskadade Andrew Shoop, var en av få ljuspunkter i hemmalaget.

Han visade upp sin beryktade kastarm och placerade bollarna med centimeterprecision 30, 40, 50 meter framåt i planen. Problemet var att bara Strahinja Stepovic förmådde springa i luckorna och plocka ned dem.

Han gjorde Örebros två enda touchdowns, kunde gjort ett par till om han förvaltat ytterligare några monsterpassningar. Men i övrigt slarvades det friskt, och Gustav Andersson tappade ensam bort en handfull läckra passningar ute till vänster.

Och i defensiven läckte det. Carlstads quarterback Anders Hermodsson matade passningar och runningbacken Christian Forsman sprang upp stora revor i Örebros försvar.

– Vi visste att Carlstad skulle vara en tuff motståndare, de har varit ett topplag i flera år. Men i slutändan handlade det om att vi inte lyckade sätta ihop spelets olika faser, och det var främst mentala orsaker som ledde till det. Om vi ska bli mästare i den här ligan måste vi spela mycket renare och mer disciplinerat. Det finns mycket att jobba på, och det jobbet startar på måndag, säger Clancy.

På två matcher har Clancy nu upplevt det bästa och sämsta i superserien. Galna 78–14 och tio (10!) touchdownpassningar mot tabelljumbon Arlanda. Jobbiga 49–20 i baken hemma mot seriesegrarna Carlstad. Och mer inkörningstid får han inte inför slutspelet, där Örebro spelar direkt avgörande SM-semifinalen mot Tyresö redan nästa helg.

– Det är tufft, men jag visste att schemat såg ut så när jag kom hit. Det är mitt fel att jag inte var redo för matchen i dag och inte kunde leda oss till seger. Men samtidigt måste vi kunna lägga den bakom oss och börja jobba framåt, säger han.

Hinner du och laget verkligen bli redo för att besegra Carlstad i en eventuell final om två veckor?– Du, det enda vi oroar oss för just nu är Tyresö. VI måste vinna en match i taget. Men om vi vinner nästa vecka och ställs mot Carlstad igen, så ska vi vara redo.

Läs mycket mer om Black Knights i fredagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons