Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Black Knights höll undan till seger

Örebro Black Knights besegrade Västerås Roedeers med 27-20. Men det satt hårt inne när gästerna bet sig tillbaka in i matchen i sista kvarten.

Annons

Matchen var jämn inledningsvis, men Black Knights fick med sig en touchdown efter ett lyckat springspel, signerat Jens Biteus och Jakob Grufman satte extrapoängen till ledning 7-0.

Men Roedeers kom tillbaka i andra kvarten och fick till en touchdown, dock utan extrapoäng. Black Knights fick inte till spelet och hade bara ledningen med 7-6 i halvtid.

– Jag tycker båda lagen kom ut bra i den första kvarten. Men i andra kom vi bort från vår gameplan och det ställde till det för oss. Vi hamnade i problem, säger Black Knights headcoach, Randy Beverly Jr.

I den tredje kvarten kom segerrycket, och det var Anton Källvik som visade vägen. Med tre raka touchdowns från Källviks sida gick hemmalaget ifrån till ledning 27-6.

– Han gjorde ett bra jobb och var vår arbetshäst i dag. Vi saknade några spelare som vi vill ha i offensiven, men Anton gjorde ett bra jobb och fixade några riktigt stora spel. Ett superjobb som jag hoppas se mer av i rotationerna.

Matchen kändes mer eller mindre avgjord – men så kände inte Roedeers.

Två snabba touchdowns i fjärde kvarten gav matchen nerv. Men Black Knights vässade till förvarsspelet och fick med sig bollen i slutminuterna och spelade taktiskt ut tiden.

Seger för Black Knights, den tredje raka. Därmed klättrar laget upp på fjärdeplatsen i tabellen. Nästa match spelas onsdagen den 17 juni och då väntar SM-finalrepris hemma mot regerande mästaren Carlstad Crusaders.

– Det blir tufft, men vi är förberedda och ska göra vårt bästa. Nu har vi tid och titta på hur vi ska spela. De här två lagen har en lång historia ihop, säger Beverly Jr.

I måndagens NA, papperstidningen, kan du läsa Anton Källviks tankar om matchen. Den kommer du även kunna köpa som e-tidning här nedan.

Mer läsning

Annons