Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Caniglia: "Höll på att få en hjärtattack"

Coach Mike Caniglia upprepade Jim Wards bedrift och tog Black Knights till SM-final. Men i slutminuterna i semifinalen mot Tyresö erkänner han att det var rejält nervöst.

Annons

En riktig rysare blev det, Tyresö mot Knights.

- De gjorde vad de behövde för att vinna matchen. Vi gjorde det vi behövde för att vinna matchen. Men vi var lite starkare. Det hade kunnat sluta hur som helst. Men vi kan skatta oss lyckliga att vi var det bättre fotbollslaget.

Knights gick ifrån till 19-0 in i halvtid.

Men höll på att tappa.

Tyresö reducerade till 19-6. Såg ut att tappa kontrollen.

Black Knights sprang ut klockan. Men med två och en halv minut kvar av matchen, långt uppe på offensiv planhalva, kom ett enda misstag som höll på att ställa allt på ändå.

- Jag höll på att få en hjärtattack. Jag fick hjärtat i halsgropen. När vi hamnade i den situationen och du har en plan uttänkt, men när alla förutsättningar bara förändras. Då tappar man andan. Det tog luften från oss.

Knights hade sprungit med bollen två gånger genom Veikka Lehtonen. Kom kanske fyra yards framåt. En resolut försvarslinje, som gång på gång genom matchen fick Knights springspel på knäna, satte stopp.

Då valde Black Knights att passa bollen.

Tyresö plockade en interception efter att Joe Clancys passning mot Jakob Grufman hamnat i händerna på en Tyresöspelare. Runt 100 yard senare gjorde samme Tyresöspelare en TD.

-Coacherna kände att det spelet vi kallade utnyttjade en lucka i deras försvar. Han såg det ovanifrån och jag litade såklart på det. Och jag lyssnade på min koordinator och låta honom kalla det spelet. Men vår receiver blev knockad och bollen hamnade hos dem. Det hade kunnat vara ett vinnande slag för oss. Men så blev det inte, säger Caniglia.

Sekunder kvar av matchen. Då ställdes Mike Caniglias ledaregenskaper på rejält prov.

- Coacherna tyckte att vi skulle ändra på en del saker. Men jag sa nej. Vi ska göra det vi kan. Och spela så som vi kan. Om spelarna bara skulle få sådana instruktioner som de kan, så skulle de vinna. De fick de, de gjorde det de skulle. Vi vann.

Främsta budskapet var: "Håll huvudet kallt".

- Vad som helst kunde hända. Allt jag sa på sidlinjen åt spelarna var att de skulle göra sitt jobb. Det var allt de behövde göra.

Sebastian Nilssons sack av quarterbacken Billy Green fick klockan att ticka ut. Black Knights till SM-final. Efter en av årets mest sevärda matcher, enligt Caniglia.

-Wow. Det är allt jag har att säga wow. Vilken fantastisk fotbollsmatch. För åskådarna, för fansen, för personerna från Örebro, för personerna från Tyresö. Man kan inte få en bättre, mer spännande slutspelsmatch än vad det här var, säger han.

Mer läsning

Annons