Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Drömvärvning för Black Knights

Han beskrivs som en osannolik drömvärvning – och blir en bomb i Superserien.Safetyn, direkt från en av världens största ligor för amerikansk fotboll, Mike Hicks är klar för Örebro Black Knights.

Annons

NFL är världens största liga för amerikansk fotboll. Snäppet under finns collegefotbollens NCAA division 1. Och det är ifrån just NCAA som Örebro Black Knights hämtat en spelare uppfostrad att bli superstjärna. Det handlar om 23-åriga Mike Hicks, som klubben tar in till säsongen 2014.

Hicks spelade senast för Baylor Bears. Ett collegelag med en hemmaarena som rymmer över 50 000 åskådare. Hicks menades av många experter vara en av lagets viktigaste kuggar. Baylor som förra säsongen tog hem den prestigefyllda ”Holiday Bowl” och som för första gången sedan 1985/86 tog sig till tre raka Bowl-finaler. Den 180 centimeter och 90 kilo tunge amerikanen från Texas kommer främst att användas på positionen safety. En position som ansvarar för djupet i försvaret och agerar sista utpost. En tuff position som har lett till att amerikanen har 229 tacklingar i karriären på sitt samvete.

Mer läsning

Annons