Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Källvik rörd till tårar

Han pendlade 30 mil per träning och match för att kunna träna och spela för Örebro. Nu belönas Anton Källvik med att få spela final.

Annons

Han skrev på för Black Knights 2011, men bodde då i Norrköping. För att kunna ta sig till träningar och matcher pendlade han 30 mil fyra-fem kvällar i veckan.

När han väl flyttade till Örebro fick han inte spela på den position han var van vid. Flyttades från runningbackplatsen till försvaret och positionen linebacker.

Semifinalen mot Tyresö blev bokstavlig talat tacken som fick känslorna att svalla över.

- Det är ju liksom ... allt slit ... alla år. Ett och ett halvt decennium av fotboll ... Det känns så rättvist att få spela SM-final. Äntligen. Jag kan inte förklara med ord hur glad jag är just nu, säger Anton Källvik med tårar i ögonen.

En lång resa vars vägar alla knyts ihop på ett ställe. I finalen på lördag – på en av Sveriges största arenor.

– Från Dagsbergsfältet i Norrköping bland hästskit och lera och grejer till Tele2 arena och grejer. Det är helt fantastiskt, säger Källvik.

Och segern kom mycket tack vare Anton Källvik och försvaret.

När det gällde som allra mest var de omutliga. I semifinalen på bortaplan. I förlängning.

Black Knights gjorde omgående en touchdown på övertid. Tyresö kom ingen vart.

– Vi visste det. Jag och James (Vercammen) sa det på träningen i måndags. Att om vi håller dem till 21 (Tyresös poängskörd efter full tid), så har vi bra chans att vinna. Vi höll dem till 21 och vi vann det. Det är helt sjukt, säger Källvik.

Men Örebro var länge illa ute i grundserien. Gick till slutspel tack vare inbördes möten på Krisianstad. Något som gör semifinalvinsten extra imponerande, enligt Källvik:

– I medvind och i motvind har vi krigat och kämpat. Det har varit upp och ned under säsongen vilket gjorde att ingen riktigt trodde på oss inför den här matchen. Men vi bara dök upp och spelade från första sekund, säger den 94 kilo tunge Källvik.

Mer läsning

Annons