Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart: Black Knights-stjärnan avstängd en match

Som väntat blev Black Knights-spelaren Strahinja Stepovic avstängd efter överfallet i förra helgens match mot Limhamn Griffins.

Annons
Strahinja Stepovic.

Det var i förra helgens match mot skåningarna Limhamn Griffins, som Örebro Black Knights-stjärnan Strahinja Stepovic blev utvisad efter en incident med en spelare i Limhamn. Stepovic, som är receiver och quarterback, hamnade i en tilltrasslad situation - där Limhamnsspelaren rullade över serbens ben. Stepovic reagerade, reste sig upp och surnade till. Black Knights-spelaren sparkade mot sin kombatant och blev efter domarkonversation utvisad.

Eftersom spelare som har blivit utvisade riskera att få påföljder på sitt straff, så fanns det en risk att Stepovic skulle kunna bli avstängd i framtida matcher. Efter att ha sett situationen på film kom tävlingsutskottets besked under tisdagskvällen: Strahinja Stepovic blir avstängd i en match och missar därmed helgens bortamatch mot Arlanda Jets. Eftersom det blev en matchs avstängning så är Black Knights-stjärnan tillbaka i spel till nästa torsdags hemmamatch mot storlaget Carlstad Crusaders.

- Min spontana reaktion är att det hade räckt med den matchen som han blev utvisad i. Man ser på filmen från matchen att Strahinja blev provocerad och reagerar därefter. En av domarna såg det, men blev överkörd av de andra domarna, säger Black Knights sportchef Mats Hagsten och fortsätter:

- Hade det varit så att Strahinja sparkat mot en försvarslös spelare så skulle jag inte klaga på om han blev utvisad resten av säsongen. Men nu var de inte så. Deras spelare som grisar och spelar fult blev utan påföljder. Det är helt fel, säger Hagsten.

Kommer ni att överklaga tävlingsutskottets besked?

- Vi får se. Jag ska prata med klubbens ordförande Micael Jönsson, så får vi se vad som sker, säger Hagsten. 

I samma match, borta mot Limhamn Griffins, utvisades även Black Knights Claes Uneståhl. Uneståhl kommer dock inte stängas av i ytterligare matcher, utan är spelklar redan till lördagens match mot Arlanda Jets. Spelklar till den matchen är även nye quarterbackstjärnan Joe Clancy.

Mer läsning

Annons