Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knights dröm - når ut till 23 miljoner

Black Knights är flitigt omskrivna av NA. Men nu också av ett av världens största sportmagasin.

Annons
Sebastian Nilsson, med tröja nummer 56, hoppas på bättre anfallsspel i dag.

Runt 23 miljoner personer läser Sports Illustrated. Varje vecka. Och tidningen brukar nämnas bland världens största och främsta inom sitt område.

I veckan skrivs det bland annat om jättelika NFL, NBA - och om Örebro Black Knights.

Journalisten Jenny Vrentas följde superserielaget Black Knights under en helg. Nu är reportaget om amerikansk fotboll i Sverige i allmänhet och Örebro Black Knights i synnerhet publicerat. Inför miljontals läsare världen över.

- Vi jublar. Det är jättehäftigt. Och jag tror nog att reportaget kommer sitta uppe på många av våra spelare och ledares väggar, i gym och på arbetsplatser, säger Ida Jensen, ordföranden i Black Knights och fortsätter:

- Det är ju marknadsföringsmässigt jättestort, säger Jensen.

Reportaget om amerikansk fotboll i Sverige, med namnet Spongebob as QB, or why swedish football is unique (Svampbob som quarterback, eller varför svensk fotboll är unik) är del i en serie om amerikansk fotboll i Europa som Sports Illustrated och Jenny Vrentas gjort.

Varför det blev just Örebro som valet föll på är ingen slump, menar Ida Jensen.

- Nu vill man kanske inte låta för uppblåst. Men vi har Sveriges största publiksiffra och ett stort arrangemang vid våra matcher, något vi fått höra även från andra håll, säger hon.

Visst fanns det draghjälp även från huvudtränaren Randy Beverly Jr. vars pappa vann superbowl med New York Jets 1969. Han får stort utrymme i reportaget. Men även lagets spelare, som må va hyfsat välkända i Örebro men som i USA är helt okända. Fram tills nu kanske.

- Det är familjefäder, studenter och jurister. Vi jobbar med små förutsättingar, eller förresten, inga förutsättningar varje dag trots vi är ett elitlag. Och så får de läsa om sig själva i Sports Illustrated. Det är jättehäftigt.

Hela reportaget finns att läsa genom att klicka här (extern länk).

Mer läsning

Annons