Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knights nye tränare mot väggen

Randy Beverly Jr. testades av NA inför premiären.

Annons

Randy Beverly Jr. Där har ni namnet på Örebro Black Knights tränare säsongen 2015.

En 48-årig amerikan med en erfarenhet många i superserien skulle ge allt och lite till för att få.

Supertalang på anrika fotbollscolleget UCLA, med en Rose Bowl-ring på handen. Som har jobbat med NFL-lag som Cleveland Browns och New York Jets. Som vunnit titlar i Italien – och som nu ska göra detsamma med Örebro Black Knights.

Knights presenterade Beverly sent, endast drygt två veckor före lagets premiär. Samtidigt var seriepremiären för resten av lagen i superserien endast en vecka bort. Kort om tid för den rutinerade tränaren att göra intryck. NA har träffat Beverly Jr. Och passade då på att ställa honom mot väggen inför seriepremiären mot Uppsala 86:ers på bortaplan i morgon söndag.

Örebro Black Knights har tappat ett tiotal spelare sedan förra säsongen och har inte värvat tillräckligt för att nå upp till samma nivå.

– Det är alltid förändringar i truppen. Men det man alltid vill ha är ett lag som utvecklas. Det kanske tar en match, det kanske tar två matcher. Men över tid så får man ett nytt lag. Med nya egenskaper. Och det tror jag vi kommer få se med Knights i år. Och jag är inte rädd för den förändringen.

Black Knights har tappat både sin offensive koordinator (Peter Ericson) och sin defensive korrdinator (Henrik Dahl) och har egentligen inte ersatt dem. Deras kunskap kommer att saknas.

– Jag ser det ändå som en positiv sak. Mitt system är väldigt annorlunda deras. Så det kommer bli lättare för mig att förändra laget så som jag vill. Det är lite snabbare.

Organisationen har också genomgått stora förändringar vad gäller styrelsen och i personalen. Bland annat genom att klubbens profilstarke ordföranden Micael Jönsson lämnade över rodret till Ida Jensen. Du hamnar i en svår position där det kan bli svårt för föreningen att ta nästa steg.

– Absolut. Men allt förändras. Och jag tror det varit positivt. Det första som slog mig när jag kom hit var att det fanns en bra struktur för föreningen. Och personerna i föreningen är väldigt bra på vad de gör.

Du har varit här i endast ett par veckor. Det är inte tillräckligt för att du ska ha gjort tillräckligt stort avtryck inför säsongen.

– Mitt avtryck kommer förhoppningsvis att synas i tabellen. Men även att man kan se bortom det. Men det tar tid, det tar tid. Jag menar, vi kan förlora alla matcher vi spelar. Men så länge vi är ett lag som gör det så kommer vi att bli ett bättre lag när vi går igenom det.

Black Knights har två finaler på två år i ryggen. Du har press på dig att återupprepa de bedrifterna.

– Jag är en sån som gör bra ifrån mig under press. Jag känner det inte på samma sätt som andra gör. Det som hänt kan jag inte påverka, men det jag har framför mig, det kan jag göra någonting åt. Men den pressen jag har framför mig är att på varje position kunna konkurrera med de bästa lagen. Det är målet att få oss till den nivån. När vi får alla de komponenterna på plats så tror jag att vi kan vara så bra som vi vill vara. Det är klart vi måste vara skadefria och att det går enligt planerna. Men det är den vägen jag är på nu.

Läs ett längre personporträtt på Randy Beverly Jr. I lördagens NA, papperstidningen, som du även kan köpa som e-tidning här nedanför.

Mer läsning

Annons