Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med vinst och förlust för Sverige i finnkampen

Damerna inledde med att förlora.Herrarna avslutade med att vinna.Finnkampen, med flera Black Knights-spelare i båda landslagen, slutade därmed oavgjort i matcher.

Annons

Damerna inledde tidigt på lördgen med en en poängfest mot Finland. Men det blev storförlust, 39-12. Och det var som 17. Med tanke på att just 17 spelare från Black Knights damer fanns representerade i truppen.

Herrarnas fajt, med Knighs-spelarna Filip Jönsson, Aleksi Nyström och Sebastian Nilsson i truppen, blev däremot betydligt jämnare. Finland tog ledningen genom ett field goal. Sverige svarade med samma mynt i den andra kvarten. Tog sedan ledningen när quarterbacken Anders Hermodsson hittade Fredrik Eklund för en touchdown efter paus.

Men Finland vägrade ge sig. Kvitterade i den fjärde kvarten genom en touchdown, till 10-10. Men i den fjärde stod Sveriges försvar för ett stort spel när de ordnade en safety och skickade Sverige tillbaka i ledningen. Som laget utökade med tre sekunder kvar genom yttarligare ett field goal. Det blev också matchens sista poäng och skrev slutresultatet till 15-10.

Mer läsning

Annons