Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

NA avslöjar: Black Knights värvar Vercammen-kopia

2012 och 2013 var James Vercammen en av superseriens bästa spelare. Nu har Black Knights hittat en kopia av stjärnan.

Annons
Mike Kagafas.

Linebackern James Vercammen gjorde stor succé i Örebro Black Knights 2012 och 2013, blev 2012 utsedd till årets defensiva spelare i superserien och var 2013 med och förde klubben till SM-final.

Nu har klubben hittat en kopia av stjärnan.

Mike Kagafas, 23, har nästan exakt samma mått som Vercammen. Det skiljer bara två centimeter och ett halvt kilo på de båda linebackerna.

– Klart vi har letat efter någon som liknar James. James var väldigt duktig, outstanding i Sverige, och Mike är väldigt lik honom i både spelstil och storlek, säger Black Knights rekryteringsansvarige Anders Johansson till NA.

Kagafas hämtas direkt från Marist college där han den här säsongen varit lagkapten i den högsta amerikanska collegeligan, och det är ovanligt att Örebro lyckas landa spelaren av den kalibern.

– Vi snackar om en spelare som är stor och tung och kan täcka springförsvaret i mitten. Mike kanske inte är riktigt så stor som jag hade önskat, men han har kalibern, drivet, snabbheten och framför allt spelförståelsen som gör att det ändå kan bli riktigt bra.

Kagafas blir SM-silverlagets nionde värvning inför superserien 2015, efter quarterbacken Grant Welp från Franklin college Grizzlies, Milus Lisanin från Vukovi Belgrad, Dusan Radojevic från Kraljevo Royal Crowns, Alexander Sundström från Arlanda Jets, Joseph Cafferky från Borås Rhinos, Kevin Mellberg från Göteborg Marvels (och Carlstad Crusaders), Kasper Wedberg från Darlecarlia Rebels och Rickard Bäck från Falun Copperheads.

Fler nyförvärv är på gång, och även på tränarsidan räknar Johansson med en snar lösning.

– Vi är inne i en slutfas av intervjuer och ska ha ett möte under helgen .Vi ska försöka få allt på plats inom kort, säger Johansson som ändå inte är oroad över att Black Knights saknar huvudcoach med bara en månad kvar till seriestart.

– Vi har tappat några coacher (huvudcoachen Mike Caniglia, offensive koordinatorn Peter Ericson och defensive koordinatorn Henrik Dahl) men vi har ändå många duktiga coacher på plats på träningarna och är både fysiskt och psykiskt mer redo i år än i fjol vid den här tiden.

– Det är jag, Mikael Rödjemyr, Andreas Blomquist, David Jonsson och Björn Marcusson som håller i träningarna just nu, och vi kommer också att ingå i coachstaben under säsongen. Jag som assisterande defensiv koordinator, Mikael och Andreas som coacher för defensiva linjen, David som runningbackcoach och Björn som offensiv koordinator och coach för offensiva linjen. Det som saknas är en huvudcoach med kompetens att vara defensiv koordinator.

Superserien drar igång med två matcher redan den 2 maj, men Örebro går in först den 17 maj, borta mot Uppsala 86ers.

Mer läsning

Annons