Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Örebroarens match inställd efter mord

Örebroaren Filip Jönsson laddade för näst sista collegematchen i USA. Då fick laget chockbeskedet: Motståndarlagets tränare hade skjutits till döds kvällen före matchen.

Annons
Filip Jönsson.

Örebroaren Filip Jönsson är en av Sveriges mest lovande amerikanska fotbollsspelare och går just nu de avslutande månaderna på college i USA.

Då fick han uppleva den mest chockartade händelsen hittills.

På morgonen inför den näst sista omgången av collegeligan MIAA i NCAA:s division 2-system fick Jönsson och lagkamraterna i Lindenwood Lions att coachen i motståndarlaget Missouri Southern Lions skjutits till döds kvällen före match.

– Jag har bara haft sms-kontakt, men det är en chockartad situation som uppstår, naturligtvis. Laget höll på att ladda inför en vanlig bortamatch, hade sovit över på bortaplan, och så fick de det här beskedet på morgonen, säger Micael Jönsson, pappa till Filip och ordförande i Örebro Black Knights som var på plats i USA för att se matchen.

– Tankarna går naturligtvis till organisationen och till familjen, coachen hade tydligen en liten pojk. Fotboll är inte viktigt vid sådana här tillfällen.

Matchen blev förstås inställd, och Filip har nu bara en match kvar under sina år i USA.

Därefter kommer han återvända hem för att spela med Black Knights igen.

Läs om att Örebro Black Knights nu är helt klart för Champions league i söndagens NA, papperstidningen, som du kan köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons