Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ska ena laget – med mustaschpakt

Black Knights-spelarna har bestämt sig för att stärka sitt lagbygge på ett något annorlunda sätt.

Annons
Mustaschprydd.

Marko Nesovic och César Hébel var först ut. Sedan visade även Veikka Lehtonen och Anton Källvik att de tillhör Örebro Black Knights. Och de visade det – med kroppsbehåring.

– Det var någon som kastade ur sig idén. Någon som tyckte att vi skulle köra på mustaschegrejen, säger Veikka Lehtonen.

Sagt och gjort. Flera Black Knights-spelare odlade i mustasch för att öka sammanhållningen.

– Nu under upppehållet åker jag hem och då kommer den nog att ryka, dock. Det måste den nog göra för att jag inte ska bli ifrågasatt på hemmafronten, säger Veikka.

Coachen Jim Ward mest kunnig inom fotboll i Black Knights. Men också mest erfaren när det kommer till att odla mustasch.

– Tro det eller ej men jag har haft min sen 1974. Nu odlar jag på nytt, även om jag inte är med i mustschpakten, säger han.

Överläppsskägget till trots. Tung förlust hemma mot senaste tre årens svenska mästare Carlstad Crusaders. Slutresultatet 12–21. En match där Örebro flera gånger endast var centimeter ifrån att plocka hem stora spel på 40–50 yards. En match där marginalerna inte helt var på Black Knights sida.

– Fångar man inte bollen, försvarar man sig inte tillräckligt bra mot passningar eller om man inte tacklar hårt nog så förlorar man fotbollsmatcher, säger Ward.

Nära stora spel. På marken fungerade det stundtals inte alls mot ett tajt, hårt och tufft Carlstadförsvar. Och det trots att Filip Bäckström gjort succé som runningback i inledningen på säsongen och Anton Källvik visat han fortfarande är en av Sveriges starkaste på samma position.

– Vi hade problem med att springa med bollen. Jag visste redan på förhand att det skulle bli tufft. De har en grym defensiv. En defensiv som visade sig vara oss övermäktig, säger Ward.

Mer läsning

Annons