Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vercammen förkastar andraplatsen

Sveriges näst bästa lag. Inte enligt Black Knights James Vercammen.
– Det finns inget som heter andraplats, säger han.

Annons

Han har kommit att bli känd för sin tuffa spelstil. En spelstil som sticker i ögonen på motståndarna. Men också för sin tjurskallighet.

Trots en lugn framtoning gick det inte att ta miste på besvikelsen hos amerikanen James Vercammen efter finalförlusten.

– I europa kan det vara okej att komma tvåa, man kan vara nöjda. Men i fotboll finns det inga andraplatser. Antingen vinner man eller så är man sist som alla andra, säger han uppgivet men ändå med glimten i ögat.

För det var han som skulle stå med pokalen. Han som skulle stå som segrare. Det var allt James Vercammen hade i huvudet.

– Jag kunde knappt sova kvällen innan finalen. Men när jag väl vaknade så var allt jag kunde se framför mig hur jag höll i den där pokalen, hur jag höjde den över huvudet. Oturligt nog blev det Carlstad ändå, säger han.

Han får stå symbol för den satsning Örebro inledde inför säsongen 2012. En satsning som fick honom, som en av få importer i superserien, att komma tillbaka och som nu kan leda ännu längre.

– Det finns mycket att bygga på. Vi tog det hit och tog oss till final. Väl där var det spelare som spelade bättre än vad någon trodde att de kunde. Johan Lindahl speciellt. Han hade kanske den bästa matchen någonsin. Det finns mycket att ta med sig från det här, även om det känns tufft nu.

Men om det blir även ett tredje år i Örebro för den Detroit-fostrade försvarsspelaren återstår att se. Det kanske han inte ens kan bestämma själv.

– Jag tänker på det. Men jag får se vart mitt liv tar mig. Jag ska hem och se vad jag vill. Men kanske framför allt om jag är hel nog att fortsätta, säger James Vercammen.

Mer läsning

Annons