Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ward: "Jag är stolt"

Örebro hamnade i underläge direkt. Men att Black Kngiths aldrig gav upp var något som fick Jim Ward att sträcka på ryggen.

Annons

Carlstad Crusaders drog ifrån till 20–0 innan Örebro lyckades luska ut hur Carlstads försvar skulle överlistas. Det tack vare att Johan Stål redan var i end zone när han tog emot passningen till David Ingram.

Och att de poängen kom var intgen slump, enligt tränaren Jim Ward.

– Vi gav aldrig upp, och visste fortfarande att vi hade chansen, säger han.

Det var något som bevisade med vilket stort hjärta Black Knights-spelarna spelade med, enligt Ward.

– Många lag är helt körda när de ligger under med tre touchdown. Vi fortsatte kriga och det gör mig väldigt stolt. Det är just det som skiljer stora lag från alla andra, säger han.

Att Carlstad kunde dra ifrån berodde mycket på storspelande quarterbacken Anders Hermodsson och kvicke receivern Lewis Walker.

– De hade väldigt många vapen att röra sig med. Och vi kunde inte täcka överallt, säger Jim Ward.

En specifik spelare hade de dock punktmarkerat – receivern Fredrik Isaksson. Något som resulterade i att han stundtals försvann helt hur matchen.

– Vi hade satt Johan Lindahl på honom. Och Johan gjorde ett väldigt bra jobb. Men samtidigt så spelade då Lewis upp sig, så där uppstod ett annat problem, säger Ward.

Jim Ward menade också att de hade en fördel som inte ens den bäste taktiker kunde försvara sig emot. Storleken på spelarna.

– Deras quarterback var stor, deras runningbacks var stora. Många killar i deras offensiva linje är större än någon vi har i vårt lag. Och när de är så stora och det krävs flera killar för att få omkull en spelare. Då blir det tufft.

Finalen kan ha varit Wards sista i Black Knights-kepsen. Vad som händer nu får framtiden utvisa.

– Vi får se vad som händer. Hur det känns att komma hem och hur det fungerar. Visst skulle jag vilja tillbaka till Örebro, men vi får vänta och se, säger han.

Mer läsning

Annons