Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anna gör comeback i Italien

Axeln känns bättre. I dag åker Anna Lindberg till Italien för den sista GP-tävlingen för säsongen.
– Som det har gått på träning så känns det bra, säger simhoppsstjärnan.

Annons

30-åringens frånvaro från de stora tävlingsscenerna blev därmed inte särskilt lång. Den axelskada hon dragits med en tid åtgärdades med en kortisonspruta i slutet på maj, och med lite rehab på det är hon nu tillbaks på trampolinen igen. Trots att hon ännu inte tränar helt för fullt så har hon goda förhoppningar om tävlingshelgen.

– Som det har gått på träning så känns det bra. Det är klart att jag hade känt en större trygghet om jag hade kunnat träna lite mer, men det ska nog kunna gå bra ändå. Allt kan hända och jag känner mig fräsch i kroppen efter att ha gjort mindre och så där. Man vet ju aldrig, jag har ju inte tränat på samma sätt som det är tänkt, säger hon.

Både en och tre meterHon tävlar både lördag och söndag i italienska Bolzano där tremeterssvikten ingår i GP-serien och där direktfinalen på en meter är en fristående tävling. Ett tufft program med tanke på att hon inte har kunnat träna som hon velat de senaste veckorna.

– Man får köra väldigt lite liksom, kanske två hopp av varje på träningen, normalt gör jag mycket fler. det känns roligt att bara kunna åka.

Hur känns det i axeln då?– Det känns bättre än innan och så där. Får vara försiktig så att jag inte kör på för mycket, för då är det lätt att det kommer tillbaks. Men det känns okej.

Tillsammans med Anna är det Elina Eggers, SK Neptun, samt Julia Lönnegren, Christofer Eskilsson, Alexander Andresen och Jonathan Jörnfalk som försvarar de blågula färgerna i Bolzano. Senast Lindberg tävlade på GP-nivå missade hon finalen på tre meter där hon i amerikanska Fort Lauderdale blev fyra i semifinalen.

Kommande veckor blir högintressanta för Lindbergs del.

Nästa helg väntar SM i Jönköping, och drygt en månad efter det avgörs VM i Shanghai.

Mer läsning

Annons