Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Arrangerar hinderlopp – mitt i centrum

Vad sägs om ett sju kilometer långt lopp med ett 30-tal hinder, mitt i Örebro centrum? Den 19:e september arrangeras just ett sådant lopp: Örebro actionrun.

Annons

Det är den första upplagan av Örebro actionrun som arrangeras och bakom loppet står STCC-föraren och örebroaren Richard Göransson tillsammans med Tomas Ahremark som förra året arrangerade en liknande tävling i Borås.

Loppet i Örebro kommer vara sju kilometer långt och enligt planen att ha start på Våghustorget och målgång på Stortorget. Längs banan kommer ett 30-tal tuffa, spännande och utmanande hinder att placeras.

– Det kommer vara allt från kryphinder till hinder med balans och med styrka. Tanken är att det ska fungera för alla, det är inte bara riktad till de som verkligen vill tävla. Man kan ta en jobbig promenad eller kämpa mot klockan, kämpa mot kompisen eller vad det nu är. Klarar man inte ett hinder får man väl ta sig förbi på något annat sätt. Att ta sig förbi hindrena kan i sig vara en utmaning. Tanken är mer att det ska vara en folkfest än en tävling, säger Richard Göransson till NA.

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen som du också kan köpa som e-tidning här nedan!

Konditionsbloggen: Jonas Brännmyrs tankar om Örebro actionrun

Richard Göransson.

Mer läsning

Annons