Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Att det aldrig gjorts betyder inte det är omöjligt

Tror det var Lemarc som påstod att det varken finns mirakel eller något paradis för några år sedan. Den dystre från Trollhättan slåss med Mauro Scocco om posten som optimist-minister i nästa regering.

Annons

Må vara hur det kan med paradiset, men Örebro Hockey har att utföra något av ett mirakel den närmaste tiden. Om man med mirakel menar något som ingen tidigare gjort.

De senaste tio åren har 20 poäng alltid räckt i kvalserien. AIK har gått upp på 18, Rögle och Södertälje på 19, Mora till och med på 17 poäng. Men ingen har förlorat två, tre eller fyra matcher i rad och vänt den steken till en med elitseriesmak.

Att det aldrig hänt betyder inte att det är omöjligt. Det betyder bara att det inte har gjorts. Inte än.

Örebro kan maximalt nå 20. Det kräver sex raka fullpoängare. Örebro kan ha råd att tappa en eller två poäng till. Inte mer. Jag kan inte säga att jag tror på den utvecklingen. Men det gör spelarna. Det ska spelarna göra, tills inget finns att tro på längre.

Energin återvände till Behrn arena i går. Livet kom tillbaka. Ett hjärta som stannat hoppade igång. Jag skulle säga att kvalserien anlände, med den där magiska stämningen som ska rama in hockey på liv och död.

Pulsen kom smygande när Johan Wiklander gav Örebro ledningen i första perioden. Första gången i ledning, så oerhört viktigt efter tre uppförsbackar. Den växte sig intensiv och stark i andra när lagen stångades utan att hitta näten.

I slutperioden var Djurgården ett elitserielag, en tung och jobbig maskin som nötte, malde, tvingade sig på från alla möjliga vinklar.

Då stod han där som inte fick vara med när festen började. Nicklas Dahlberg, målvakten som sattes åt sidan, var briljant överjävlig. Och hade stolpar och ribba med sig.

Det var så klart fantastiskt kul, en smula episkt faktiskt.

Jag tycker fortfarande att det var rätt att satsa på Frölundalånet Magnus Hellberg, men det gör det inte mindre tilltalande att Dahlberg klivit upp så stort när chansen blev hans. Först i Timrå, sedan i går.

94,74 procent räddningar på två matcher gör Nicklas till kvalseriens tätaste keeper.

Robin Olsson bäste back i mina ögon, alltid vårdad och smart med pucken, sällan fel ute i sina beslut. Skulle hellre se Robin än Andreas Frisk i powerplay just nu. Där måste laget upp, och det snabbt.

Numerära överlägen ska inte betyda kaos och elände. Vet inte varför det låst sig så totalt, men måste konstatera att Conny Strömberg inte är på alls nu – bortplockad i sista perioden i går.

Inte heller Jared Aulin har den själv-klara auktoriteten från tidigare under vintern, men tog i alla fall ett steg åt rätt håll i går.

Timrå i topp. Sedan fyra lag på sex poäng, och Örebro på två. Borträknade av allt och alla, och det finns inga mirakel. Väl?

Mer läsning

Annons