Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avslöjar: Örebro får arrangera EM – igen

Sommarens disco-EM i Örebro blev en succé. Nu får staden arrangera EM även 2015.
– Vi fick högsta möjliga betyg av internationella förbundet, säger Knut Säborg från KSD.

Annons

Sommarens stora idrottsevenemang på hemmaplan var EM i disco som lockade dansare och publik från Europas alla hörn till nya idrottshuset. Tävlingen blev en succé för arrangörerna som imponerade på det internationella förbundet.

– Det var en

förbundsrepresentant från Danmark som sa att det var det finaste mästerskap hon hade varit på. Allt fungerade och de tyckte att vi hade tagit väl hand om både dansare och domare. Dessutom blev det väldigt lyckad med vår livesändning på nätet. Totalt var det 72 000 tittare som följde tävlingarna live via webben, säger Knut Säborg.

Förbundet har nu gett klartecken för att även EM 2015 ska hållas i Örebro. Och Anders Fensby, som fanns med i arrangörsstaben kring EM, har i veckan haft ett möte med Örebro kommun som gett ett muntligt okej.

I veckan avgörs också VM i disco som arrangeras i tyska Bochum. Från KSD åker gruppen Overkill där sju dansare ingår. Dessutom kommer Simon Säborg att ställa upp i partävlingen tillsammans med sin nya parpartner Jennie Hedman.

KSD skickar även Rebecca Hertin som ska delta i disco freestyle. Från Närkes dansinstitut åker Johanna Szep och Elisabet Pasztor.

Tävlingarna pågår från torsdag till söndag.

Läs mer i onsdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons