Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axellie äntligen till final

Sjätte gången gillt. Efter fem misslyckade försök tog sig örebroaren Anton Axellie i dag till final i Europacupen i puckelpist – och tog karriärens bästa placering.

Annons
Anton Axellie.

Det var i italienska Chiesa in Valmalenco, i den sista deltävlingen under den första halvan av Europacupsäsongen, som Örebrokillen Anton Axellie, 19, slog till med en finalplats.

Axellie var sjua i kvalet efter att han som vanligt haft en av de högsta poängen för sina tricks, men nu också betydligt bättre poäng för både teknik och fart än under de tidigare åken i Europacupen i vinter.

I finalen slutade Anton på nionde plats med 54,12 poäng, efter att ha fått betydligt mindre poäng för sin teknik. Topp tio-placeringen är Axellies första i karriären. I sin enda tidigare finalplats i Europacupen, i Jyväskylä förra året, slutade Örebrokillen på elfte plats.

Fransmannen Gaelle Gaiddon vann tävlingen före tysken Arwed Lote och ryssen Andrej Uglovski. Felix Elofsson bäste svensk på femte plats, och den nede för utom Axel som tog sig vidare till final.

Läs mer i torsdagens NA, papperstidningen, som går att köpa som e-tidning nedan!

Mer läsning

Annons