Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axellie tog silver – trots trasig häl

Örebrotalangen Anton Axellie hade svåra smärtor i sin skadade häl. Trots det tog han på söndagen JSM-silver i puckelpist.

Annons
Anton Axellie (t h) med JSM-silvret.

Det var i träning inför Europacupfinalen i Åre förra helgen som Anton Axellie, 19, kom fel i en puckel och skadade ena hälen.

Han tvingades stå över de tävlingarna, men var tillbaka till helgens SM i Kungsberget. På lördagen missade han sista hoppet i finalen och fick nöja sig med en tiondeplats, men i söndagens parallelltävling körde Axellie bättre och tog en femteplats totalt och ett silver i junior-SM.

Men hälsmärtorna stoppade honom från guld.

– Hade jag varit hel tror jag personligen att jag hade slagit honom (Oskar Elofsson) i JSM-finalen. Jag hatar att skylla på saker, men det var verkligen inte ultimata förhållanden, jag var inte 100 procent på grund av foten, säger Axellie som hade gjort sitt bästa för att bedöva smärtan.

– Jag hade mjukat upp sulan i pjäxan, lagt i silikonkuddar, tejpat foten, haft på voltarengel och tagit två alvedon och en ipren. Men det var verkligen inte smärtfritt ändå. I vanliga fall brukar jag göra fem–sex träningsåk, men den här gången körde jag inte ens ett helt. Jag inspekterade väldigt noga och gick direkt ini i tävlingen i stället, säger han.

Och väl där, i åttondelsfinalen i senior-SM, besegrade han Marcus Stenbäck. Sedan respass i mot Elofsson i det som både var SM-kvartsfinal och JSM-final. Elofsson som sedan åkte ut mot svenske OS-åkaren Ludvig Fjällström i semifinalen. Fjällström vann och tog därmed andra SM-guldet på lika många dagar.

För Axellie är säsongen i princip över.

– Det är skandinaviska mästerskapen nästa helg. Jag ska hem och kurera foten nu, vila så mycket jag kan. Känns det bra så kör jag nästa helg, annars står jag över. Jag tänker inte köra om jag riskerar att förstöra något, för efter nästa helg börjar nästa säsong, då är det dags att börja bygga upp sig för nästa vinter, och det vore segt att gå in i försäsongen med en lång rehabperiod, säger Axellie som siktar mot OS 2018.

Mer läsning

Annons