Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Axelsson totaltvåa - höll på att krascha

Snabbaste öppningen i karriären – sedan höll Adam Axelsson på att krascha och var en bra bit från sina personliga rekord. Ändå ligger han totaltvåa efter första dagen i norska juniorcupen.

Annons
Adam Axelsson.

Inför skridskons juniorvärldscuppremiär nästa helg och allround-SM helgen därpå laddar Adam Axelsson, den 17-årige multitalangen från Kumla som tävlar för Örebroklubben SK Winner, just nu upp i stenhård konkurrens i den norska cupen i Hamar.

Efter flera tävlingar i rad med finfina tider och personliga rekord såg Axelsson ut att återigen ha något stort på gång när han på lördagens första distans, 500 meter, gjorde en rekordsnabb öppning på 10,4 sekunder över de första 100 meterna – två tiondelar snabbare än när han satte sitt personliga rekord för två veckor sedan.

Men något nytt rekord blev det inte. Istället mattades Axelsson och blev trea i tävlingen på 38,45, 23 hundradelar från egna rekordet på distansen. En tid som gav en andraplats i tävlingen.

– Jag fick tyvärr en dålig sista kurva som gjorde att jag tappade mycket fart och nästan ramlade, men jag klarade att hålla mig på benen, säger Axelsson.

Inte heller på 3 000 meter blev det något nytt personligt rekord, men väl säsongens bästa tid med 4.06,19.

– Det kändes som att det kunde ha gått fort, men jag fick liksom aldrig upp farten. Målet var att ligga på runt 31,5 sekunder per varv, men istället låg jag på 32,2-32,5-tider, och tappade ungefär en sekund per varv mot vad jag tänkt mig, säger Axelsson som blev trea på distansen.

Totalt i tävlingen, där 1 500 och 5 000 meter avgörs under söndagen, ligger Axelsson på andra plats, drygt 1,6 poäng bakom norrmannen Magnus Myhren Kristensen som vann båda lördagens distanser.

Mer läsning

Annons