Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Astvald spelar mot Rättvik – och hyllas av ÖSK

NA kan avslöja att Marcus Astvald finns med i ÖSK Bandys trupp mot Rättvik i helgen.
Han kommer dessutom avtackas för sin tid i ÖSK Fotboll i samband med matchen.

Annons

Tidigare i veckan kunde NA berätta att Degerforsmittfältaren Marcus Astvald licensierats hos förbundet och därmed är spelklar för ÖSK Bandy. Nu är han uttagen i truppen till lördagens hemmamatch mot Rättvik och kommer med all säkerhet att göra sina första minuter i bandyallsvenskan.

– Han är i alla fall med i truppen och det lutar åt att han kommer få speltid. Sedan får vi se hur mycket det blir, säger ÖSK-tränaren Patrik Twine.

Astvald spelade bandy upp till junioråldern i ÖSK innan fotbollen tog överhanden. Där blev det drygt fyra säsonger i A-laget innan han i somras bytte till Degerfors. Efter matchen mot Rättvik i morgon kommer han alltså att ha representerat förstalaget i ÖSK både i bandy och fotboll. I samband med det kommer han att hyllas av ÖSK Fotbolls vd Jan Karlsson.

– Det är en jättehäftig händelse att en spelare dubblerar för två lag inom ÖSK-familjen. Jag pratade med Christer Blohm som är vårt statistikorakel och han skulle titta vidare på det, men spontant trodde han att det inte har hänt sedan 70-talet i alla fall.

För ÖSK Fotboll blir det också en chans att tacka honom för hans tid i ÖSK som spelare.

–Vi hann inte riktigt göra det i somras eftersom allt gick så fort när han blev klar för Degerfors. Så vi passar på att göra det nu, säger Janne Karlsson.

Läs mycket mer i lördagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons