Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bandymålvakt bröt armen - när han kastade bollen

Det är troligtvis en av de mest bisarra skadorna som drabbat en idrottsman från länet. När bandymålvakten Deniz Muharemi kastade ut bollen bröt han armen.
– Precis när jag fick full kraft knäckte det till och armen böjde sig bakåt, berättar Askersundsmålvakten

Annons
Denniz Muharemi i sjukhussängen i Norrköping.

Det var i den 82:a minuten i matchen mellan Borgia/Norrköping BK–WBK Askersund i kväll som den bisarra skadan inträffade. Askersunds målvakt Deniz Muharemi laddade för ett utkast. Men precis i kastögonblicket kände han att något gick fel. Fruktansvärt fel. För när han tittade på sin arm hade den böjt sig bakåt i en onaturlig position.

– Armen hade gått av mellan axeln och armbågen. Det gjorde fruktansvärt ont innan jag fick morfin. Jag var skakad och var nära att börja gråta, berättar Denniz från sjukhussängen i Norrköping.

En liten stund senare kom en ambulans som körde Deniz till lasarettet i Norrköping där han fick vård.

Men kan en arm liksom bara gå av så där?

– Det låter helt absurt, men tydligen. Jag har aldrig brutit något tidigare och fattade väl inte först att det handlade om det. Men sen insåg jag, berättar Deniz.

Men han misstänker att det finns ett samband med en incident i början av december. Under en bandyträning fick han två spelare över sig och fick en smäll på samma ställe där armen gick av.

– Men jag har inte haft några större bekymmer sedan dess. Jag har tränat, förutom bandy, även fotboll och styrketräning.

Så när lagledaren Åke Johansson frågade om han kunde ställa sig i målet i matchen mot Norrköping så han att det inte var några problem.

– Självklart ställer man upp för laget. Men nu ligger jag lindad här uppifrån och ner. Och det gör fortfarande väldigt ont i armen, säger Deniz som samtidigt vill rikta ett stort tack till sjukhuspersonal och personer från de båda bandyklubbarna som hjälpte honom.

WBK Askersund förlorade matchen mot Borgia/Norrköping med 1-2.

Denniz Muharemi.

Mer läsning

Annons