Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Björns SJUka målform

Länets hetaste målskytt alla kategorier heter Björn Buskqvist och
spelar i ÖSK Bandy.
Sju nya mål i går innebär 20 (!) mål på de tre senaste matcherna.
– Han är helt otrolig, säger tränaren Fredrik Johansson efter 11–3
i träningsmatchen mot Finspång.

Annons

Räkna med att förväntningarna på Björn Buskqvist är höga inför seriepremiären om drygt två veckor. Försäsongen har nämligen sett lovande ut. Minst sagt.

Mot finska Botnia nyligen gjorde han nio mål.

Han följde upp med fyra nya mot Västanfors och i går var det dags igen. Sju mål mot Finspång ger 20 mål på tre matcher. Ett helt okej facit, om man säger så.

– Vi är faktiskt lite överraskade. Han har tagit fler kliv snabbare än väntat. Det är en finlirare och grovjobbare på samma gång. Han är också väldigt ambitiös och spelinteligent, säger Fredrik Johansson.

Väntade ut FinspångDet blev en ny storseger för ÖSK men Finspång inledde i ett rysligt högt tempo. Och sju av ÖSK:s mål kom i den andra halvleken.

– De spelade snabbt men vi visste att de aldrig skulle orka hela vägen. Det var bara att ta det lugnt och låta dem leka av sig, säger Johansson.

Björn Buskqvist var så klart matchens största utropstecken. Men inte det enda. Jesper Eklind skrev historia när han satte 2–1-målet för ÖSK. Med sina 14 år är han därmed klubbens yngsta målskytt genom tiderna.

Mål, ÖSK: Björn Buskqvist 7, Jesper Eklind, Lars Buskqvist, Mattias Söderman och Robin Olsson.

Mer läsning

Annons