Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bloms galna räddning: "Lite som Salo där"

Johan Blom har lämnat bänken och kastats in i hetluften.
Mot Gustavsberg svarade han för en galen frilägesräddning.
– Det var lite som Salo där, säger han och skrattar.

Annons

Matchklockan hade tickat upp mot 25 minuter. ÖSK ledde med 1–0 när hemmaförsvaret slarvade och lämnade Gustavsbergs forward helt fri med Johan Blom. Målvakten, som fått chansen när konkurrenten Mikko Peri varit magsjuk, svarade för en minst sagt svettig räddning.

Ni som kommer ihåg OS-finalen i hockey mellan Sverige och Kanada 1994 kan föreställa er en ganska bra bild kring hur den såg ut. Räddningen påminde nämligen inte så lite om den som Tommy Salo gjorde på Paul Kariyas avgörande straff som säkrade guldet till Sverige. Liggande på isen, och så upp men ett benskytt i luften.  

– Det var lite som Salo där (skratt). Jag skulle aldrig nå den med handen så benet var det enda alternativet som var kvar. Jag var högt upp med benet så det var riktigt skönt att rädda den, säger Blom.

Mål där hade

inneburit 1–1. Och kanske också en helt annan matchbild än den enkla seger som ÖSK nu tog när siffrorna rann iväg till 8–2 innan matchen var över.

– Efter den räddningen gjorde vi två mål ganska snabbt och gick ifrån till 3–0 i stället. Så absolut, det betydde mycket för matchen i ett sådant läge, säger Blom som njuter av att äntligen ha fått lämna avbytarbänken.

– Jag har känt att jag har hållt en tillräckligt bra nivå för att spela och det är skönt att visa det när man väl får chansen. Man får inte jättemånga chanser så det gäller att verkligen ta den.

Är det svårt att ständigt hålla sig beredd fast man vet att det blir få chanser till spel?–Ja, alltså.. det handlar om att vara proffsig även när man inte får spela. Du får inte tulla på någonting och du måste ha hundraprocentiga förberedelser och hela tiden ligga i på träningar även när du inte spelar. Jag tycker att jag har gjort tillräckligt för att vara förberedd när jag väl får chansen och det är väl resultatet av det man ser nu, säger Blom.

ÖSK klättrar i och med segern upp till sjätte plats i norra allsvenskan. Nästa match är redan på lördag då ÖSK gästar Boltic. Därefter väntar klassisk annandagsbandy då tvåan Katrineholm gästar Behrn arena. Endast tre poäng skiljer lagen åt i nuläget.

Mer läsning

Annons