Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Lillis" lämnar ÖSK

Stefan ”Lillis” Jonsson hoppar av ÖSK Bandys storsatsning tillbaka till elitserien. Efter inte ens ett år i klubben.
– ÖSK:s satsning hänger ändå inte på mig, säger ”Lillis” till NA.

Annons

Rubrikerna var både många och stora när ÖSK Bandy lyckades värva Stefan ”Lillis” Jonsson i jakten på elitserien igen.

– Den viktigaste pusselbiten är på plats. Att ”Lillis” kommer till oss ger trovärdighet åt den satsning vi gör för att komma tillbaka och etablera oss i elitserien, sa ÖSK:s sportchef Håkan Hultberg i april förra året.

Samtidigt som Sveriges sjunde bandyhall växte fram spikades målsättningen att ÖSK skulle vara i SM-kvartsfinal om tre år.

Nu har ett år försvunnit. Precis som Lillis. När ÖSK inleder sin andra raka säsong i allsvenskan finns inte den gamle storspelaren kvar.

– Min privata situation med pendlandet från Västerås har blivit helt ohållbar. Förutsättningarna har ändrats eftersom min fru både ska plugga och jobba den här terminen. Det innebär att jag inte kommer kunna vara i Örebro så mycket som jag skulle behöva. Då funkar det helt enkelt inte. Jag förvarnade ÖSK om det så det kommer inte som någon bomb, säger han.

Du sticker efter bara ett år. Känns det inte som att du sviker klubben?

– Nej, inte alls. Den här satsningen hänger inte på mig. Inte över huvud taget. ÖSK är en attraktiv klubb att komma till så det blir inga problem att satsa vidare och få hit bra spelare. Jag är nöjd med vad jag och laget har gjort under den här säsongen. Målet var att bli bland de tre första och det lyckades vi med. Sedan är det klart att det känns extra surt att vi avslutade med några förluster. Men jag är i alla fall godkänd som tränare.

Hade du fortsatt om ni gått upp i elitserien?

– Nej då hade tiden varit ännu mindre. Nu blir det bara att ta det lugnt. Jag kommer inte hoppa på något nytt bandyjobb på ett tag.

Riskerar ÖSK en stor spelarflykt nu?

– Det tror jag inte. Erik Säfström ser jag som förlorad. Han jagas väl av tio klubbar. Men annars tror jag inte det ska vara några problem. Det tjatades ju redan när Tomas Knutson försvann om att han skulle bli oersättlig. Men i stället tog andra stort ansvar.

Vem vill du se som ny ÖSK-tränare?

– Det har jag inte en aning om. Jag vet inte alls hur marknaden ser ut, vilka som är lediga och vilka som inte är det. Jag siktar på att spela SM-final för veteraner på fredag. Det är det enda bandymässiga jag fokuserar på just nu.

Läs mycket mer om Lillis avhopp i onsdagens NA, papperstidningen!

Mer läsning

Annons