Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Bandy föll i cupkvalet

ÖSK Bandy lyckades inte ta sig vidare i svenska cupen. Tillberga vann söndagens direkt avgörande match med 3–2 (3–2) i Behrn arena.

Annons

Dessutom står det nu klart att ryske mittfältaren Pavel Jakushev inte kommer tillbaka till ÖSK. Han är klar för Hammarby.

ÖSK-tränaren Fredrik Johansson anser inte att förlusten av Jakushev ska påverka lagets slagstyrka.

– Vi har värvat de spelare som ska fylla upp den luckan. Thomas Ahlström är en tvåvägsspelare medan Pavel bara är envägsspelare, och får vi loss Filip Skoog så blir inte situationen lika akut, säger Johansson.

Filip Skoog är ännu inte löst från sin tidigare klubb KVBS. Han har dessutom haft en del omställningsproblem som gjort att han varit tvungen att vila från bandyn. Men nu kör Skoog för fullt igen med ÖSK.

– Vi har gett KVBS ett bud som de inte svarat på. Men jag hoppas att vi kan hitta en lösning i veckan, säger Johansson.

Piskat att vinna

Efter bara en poäng i cupmatcherna mot KVBS och Skutskär var ÖSK piskat att vinna över Tillberga för att gå vidare till nästa cupomgång som även den spelas i Örebro om en vecka.

Det såg bra ut till en början även om Anders Östling gav västeråsarna ledningen redan efter 43 sekunder spel.

Efter 13 minuter ledde ÖSK med 2–1 efter två hörnmål av Lasse Buskqvist.

Fosshaug snackade ut sig

Men Tillberga vände matchen på fem minuter, efter mål av Andreas Hammarbäck och Fredrik Rydberg, och missade under samma period en straff.

ÖSK-målvakten Sebastian Karlsson gjorde en jätteräddning på Lucas Perssons skott.

45-årige Pelle Fosshaug spelar fortfarande i Tillberga, och han förnekade sig inte. Två gånger åkte snackpåsen ut för olämpligt uppträdande. Andra gången kastade den förre världsmästaren bort klubban för Johan Sandh.

Buskqvist brändeI andra halvleken hade ÖSK flera kvitteringschanser men Tillbergas rutinerade målvakt Andreas Bergwall var på sin vakt.

– Lasse Buskqvist brände ju tre–fyra frilägen, konstaterar Fredrik Johansson som dock var nöjd med insatsen:

– Vi gör en kopiöst bra match.

Det blir nu Tillberga – och inte ÖSK - som får möta Erik Säfströms Sandviken, Tomas Knutsons Vetlanda samt KVBS i nästa cupomgång i Behrn arena.

Mer läsning

Annons