Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK Bandy föll mot Motala

Chans till andra raka mot Motala – men ÖSK Bandy tog den inte. Istället blev det ny förlust, 6–7, i torsdagskvällens träningsmatch.

Annons
Sebastian Brandt blev tremålsskytt mot Motala.

ÖSK föll alltså med 6–7 i torsdagskvällens sena träningsmatch mot Motala i Behrn arenas kalla bandyhall.

– En rätt så jämn match. Vi kom inte riktigt upp i nivå i första halvlek, men å andra sidan har vi kanske överpresterat lite i tidigare matcher. Vi har många unga spelare och man får inte leta för mycket fel, det är små marginaler. Vi provar fortfarande runt en hel del. Och vi spelade trots allt upp oss i andra, säger ÖSK:s nye tränare Patrik Twine.

– Vi släppte in några billiga mål, det får vi rätta till när serien närmar sig, och vi gjorde inte alla saker vi pratat om att vi ska göra. Men vi har som sagt släppt fram många yngre spelare ihop med de äldre. Det kommer bli en bra mix, men det kan bli lite misstag innan de hittar varandra.

Hur matchen såg ut? Tja, ÖSK Bandy gick från 0–2 till 3–2 i första halvlek. Men det var enda gången laget var i ledningen. Annars fick ÖSK jaga ur underläge i princip hela matchen. Efter 3–4-underläge i halvtid kvitterade ÖSK i andra halvlek till 4–4, 5–5 och 6–6 – men något 7–7-mål blev det aldrig. Istället blev Björn Einarsson matchvinnare för Motala med 7–6-målet i 88:e minuten. Sebastian Brandt gjorde hattrick för ÖSK, Mikael Jansson, Adam Wijk och Mattias Söderman gjorde de tre andra målen.

Träningsmatchen var ÖSK:s sjätte under årets försäsong. Sex matcher som gett tre segrar och lika många förluster.

ÖSK avslutar försäsongen med ytterligare tre matcher: Boltic 17 oktober, Otterbäcken den 24 oktober och ryska Volga den 26 oktober, innan det är dags för seriepremiär borta mot Selånger den 2 november.

– Det har blivit många matcher på slutet, nu ska vi träna mer på uppspel och kombinationer. Men jag tycker vi ligger ganska långt framme för att vara så här tidigt, säger Twine.

Mer läsning

Annons