Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK fortsätter att imponera

20-2 i målskillnad på två dagar är ÖSK Bandys facit efter att under söndagen besegrat Katrineholm med 8-0 (3-0).
- Vi känner oss urstarka, säger tränaren Fredrik Johansson.

Annons

Det var en del trötta ben på ÖSK-spelarna inledningsvis. Men allt eftersom fick man spelet att stämma mer och mer.

- Med en sådan urladdning som vi hade mot Motala under gårdagen är det inte konstigt att vi är lite trötta. Men att vi trots det vinner med 8-0 visar vilken styrka det här laget har, säger en nöjd Fredrik Johansson.

Att ÖSK fått sitt spel att klappa förklarar Johansson med att  laget tagit till sig ett nytt sätt att spela och att samtliga spelare tagit kliv frammåt i sin utveckling.

- Vi spelar snabbare och rakare i år. Att det funerar så pass bra är hela lagets förtjänst. Inte har bara våra talanger tagit enorma steg i sin utveckling, utan även mer rutinerade spelare.

Men ÖSK presterar inte bara underhållande, rolig och målrik bandy. Man håller även tätt bakåt. Något inte många förväntade sig när lagets målvaktsstjärna David Movitz lämnade för lokalrivalen Västerås inför säsongen.

- Båda våra målvakter, Sebastian Karlsson och Jacob Claesson, har verkligen tystat kritkerna. Jag själv har aldrig varit orolig så det känns skönt att jag fick rätt, säger Fredrik Johansson.

Härnäst väntar Svenska cupen-kval för ÖSK. Tar man sig igenom det väntar två stycken hemmamatcher mot Vetlanda och Sandviken.

Mål: Lasse Buskqvist 5, Andreas Staaf 2, Johan Sandh 1.

Mer läsning

Annons