Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-stjärnan slog målrekordet

Det gamla rekordet löd 447. Inför mötet med Boltic hade Lasse Buskqvist gjort 445 mål. Fem mål gjorde honom till meste ÖSK-målaren någonsin.

Annons

Tomas Knutson ägde det tidigare rekordet, men valde inför den här säsongen att gå till Nitro/Nora i division 1. Knutson och Buskqvist har under många år kämpat sida vid sida om vem som ska sluta på topp i ÖSK-historien.

- Tomas har legat före oftast, men jag gick förbi när han var i Vetlanda och Västerås. Men sedan har han tagit tillbaka det igen. När han gick till Nora inför den här säsongen vet jag att det skilde 17 eller 18 mål, säger Buskqvist, som inför lördagens möte med Boltic i Behrn arena inte riktigt visste hur det låg till i rekordjakten.

- Nej, men jag visste att jag närmade mig. Så jag var ganska sugen på att ta straffen vi fick i början av andra halvlek, men den tog Adam (Wijk). Jag har missat några tidigare.

Nu spelade det ingen roll, för Buskqvist hade i det läget redan gjort tre mål och var förbi Knutson i statistiken. Han fyllde sedan på med ytterligare två när ÖSK skåpade ut den gamla storklubben från Karlstad med 11-0.

Lasse Buskqvist är alltså uppe i 450 mål i seriesammanhang för ÖSK. Och just nu är han själv den ende som kan hota det.

- Bra att jag gick förbi Tomas, nu måste han komma tillbaka och spela med oss nästa säsong, säger Lasse med ett skratt.

Mer läsning

Annons