Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-stjärnan sparkas: "Känner mig som en bödel"

ÖSK Bandy sparkar ryske floppen Stepan Bebaiev.– Jag känner mig som en bödel, säger tränaren Micke Bratt, som handplockade spelaren.

Annons

Det blev bara fyra matcher för mittfältaren/anfallaren som Bratt själv handplockade på plats i Ryssland före allsvenska starten. Förra lördagen fick Bebaiev resa hem med ett rivet kontrakt. Det kan NA nu avslöja.

Michael Bratt gav honom beskedet.

– Jag såg honom bara spela på rink i Ryssland, men han hade goda omdömen och hade även gjort matcher i ryska superligan. Hade vi haft tålamod och tid så hade vi kunnat fortsätta samarbetet, men det är inte rättvist mot våra yngre spelare. Inte heller godtagbart ur ett ekonomiskt perspektiv, säger Bratt.

Så Bebaiev sparkas på resultatmässiga grunder?

– Ja, han reste hem förra lördagen. Det var hemskt att ge honom det beskedet. Jag kände mig som en bödel. Men han har inte varit bland våra elva bästa spelare, utan bland de 15. Det håller inte från en sådan typ av värvning.

Ni uppges ha klart med en ung ersättare, när presenterar ni ersättaren?

– Förhoppningsvis inom kort och att spelaren kan vara med redan på lördag. Det är en anfallare som tillhör en elitserieklubb men som inte fått så mycket speltid där. Han tränar med oss nu men vi vill inte säga något innan allt är klart. Hur som helst har vi en av Sveriges yngsta trupper genom tiderna just nu, med ett snitt på 20,8 år. Kalix har Sverige-rekordet på 20,2. Jag får väl plocka bort Lasse Buskqvist någon match eller ställa över Johan Blom så vi blir yngst genom tiderna. Det vore häftigt, säger Bratt med skämtsam ton.

ÖSK ligger sexa i den norra allsvenskan. Med häng på de två topplagen Falun och Katrineholm.

Mer läsning

Annons