Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK tappar tung anfallsduo

Två tunga anfallskort lämnar ÖSK. Totalt gjorde duon 48 mål i vintras i den gulsvarta dressen.

Annons
Björn Buskqvist.

Björn Buskqvist sköt 22 mål, Martin Apelqvist 26 när ÖSK i vintras missade elitserietåget i sista kvalomgången mot Ljusdal.

Nu väljer båda att lämna Örebro.

- Ja, tyvärr. Apelqvist har meddelat att han bryter sitt kontrakt. i Buskqvists fall handlar det om att han fått jobb i Norge och väljer att fortsätta sin bandykarriär i Stabaek, säger ÖSK:s klubbchef Fredrik Johansson.

Tidigare har sex spelare lämnat skutan: Robin Olsson (Sirius), Jimmy Berglund och Lars Edvartsson (Kalix), Andreas Broberg (köping och målvakten Jacob Claesson (Sandviken) och Johan Andersson.

På nyförvärvssidan är det betydligt tunnare. Än så länge har klubben bara gjort klart med Köpings målvakt Mikko Peri.

- Vi kommer att ha en stark stomme också i vinter, det är jag övertygad om. Men vi är lite sent ute jämfört med de senaste åren, konstaterar Fredrik Johansson.

Sebastian Brandt, Thomas Ahlström, Adam Wijk och Erik Wallman har fortsatt kontrakt. Tomas Knutson, Lars Buskqvist och Mikael Jansson är nära att skriva på. Vidare flyttas Robin Öhrlund och Jonas Grethe upp i A-truppen.

Att tungt nyförvärv som ÖSK hoppas på är Patrik Sjöström, som efter ett par säsonger i Västerås SK valt att flytta hem till Närke.

- Om "Putte" ska fortsätta spela så kommer han att göra det med oss. Och det är min förhoppning att han gör det, säger Johansson.

Som sätter visst hopp till universitetets intagningsbesked nu i mitten av juli.

- Jag vet att det finns duktiga spelare som sökt utbildningar här, och då är vi givetvis intresserade.

Mer läsning

Annons