Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK-tränarnas attack på Katrineholms taktik

Två nya poäng efter seger mot Katrineholm. Men efteråt var ÖSK:s tränare mest missnöjd – med motståndarens defensiva taktik.

Annons

– Spelar man så är man inte värd några poäng, säger Dennis Gustavsson.

Bjöd på några målKlassikerlaget Katrineholm sladdar i allsvenskans tabell. När man ställdes mot topplaget ÖSK på bortaplan var taktiken tydligt anpassad: hela laget på egen planhalva och sedan snabba kontringar i djupled. Det höll på att ge full utdelning. En bit in i andra halvlek ledde gästerna med 2–0 och ÖSK var frustrerat.

– Vi spelade inte bra och bjöd dessutom på ett par av målen bakåt, säger tränaren Fredrik Johansson.

Samtidigt kritiserade ÖSK:s tränarduo gästernas taktik.

– Jag är så glad att man inte får poängutdelning på det sätt Katrineholm ställde upp till spel. Spelar man så är man inte värd poäng, säger Dennis Gustavsson.

Vad sa ni till spelarna i paus?– Vi var tvungna att spela lite mer primitivt för att få hål på Katrineholm. Vi skulle heller inte stressa för mycket i vårt eget spel. Vi visste att vi förr eller senare skulle få hål på dem. Och när målen kom öppnar sig ju matchen mer, säger Fredrik Johansson.

Buskqvist måltjuvAtt sedan Lasse Buskqvist avgjorde i slutet med två man mindre var bara följdriktigt.

– Han är en måltjuv. Dessutom var det vi som fortsatte föra matchen fast vi var två man mindre på isen. Det säger en del om hur trist taktik Katrineholm kom hit med, säger Fredrik Johansson.

– Samtidigt måste vi vara beredda på att motståndarna spelar så här mot oss. Vi måste då våga hålla bollen inom laget och inte bjuda på några enkla misstag bakåt.

Onödiga utvisningarÖSK-spelarna tog en del onödiga utvisningar. Värste syndaren var Johan Sandh som två gånger protesterade sig ut från planen.

– Helt oacceptabelt. Det är en sak vi diskuterat tidigare och som vi måste ta tag i ännu hårdare framöver. Vi har många humörspelare, men deras agerande får aldrig drabba laget, säger Fredrik Johansson.

Mer läsning

Annons