Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

ÖSK värvar legendarens son - hyllar död kompis

ÖSK värvar Stefan "Lillis" Jonssons son, Kalle Jonsson.Som kommer hedra sin bortgångne vän med ett speciellt tröjnummer.

Annons

Stefan ”Lillis” Jonsson är en av de stora namnen inom svensk bandy. Och då pratar vi inte om tiden som allsvensk tränare i just ÖSK. Nu skriver ÖSK på sin hemsida att Kalle Jonsson, ”Lillis” son värvas från Västerås SK. Kalle är, inte helt oväntat, libero.

Knäproblem fick honom att byta spår från fotboll och en Gothia cup-final till ren satsning på bandy. Han har bland annat spelat VM med P15-landslaget och vunnits SM-guld med VSK:s 18-åringar.

Hyllar död kompisI ÖSK kommer han spela i nummer 43. Som en hyllning till en förolyckad vän.

- Det är det nummer jag vill ha för att hylla min vän David Nilsson som avled 18 år ung i en trafikolycka. Jag lärde känna David i P15-landslaget och vi blev goda vänner. Jag hade nummer 4 och David nummer 3, säger han till ÖSK:s hemsida.

Om att spela i ÖSK:

- Jag tänker en anrik klubb som alltid funnits med och alltid varit bra. Jag tänker också på förutsättningarna som finns där med bandyhall centralt i en stor och växande stad. Sedan har jag hört mycket positivt om både staden och klubben från pappa, Robin (Sundin) och Jeppe (Eriksson).

Mittfältare från BolticPå onsdagen blev det även klart att ÖSK förstärker sin allsvenska trupp med ytterligare en 21-åring. Niclas Larsson, defensiv mittfältare från Boltic, har skrivit på.

Kalle Jonsson.

Mer läsning

Annons