Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saikoff klar för ÖSK

ÖSK Bandy har gjort klart med Per-Erik Saikoff som ny tränare. Tillsammans med Fredrik Johansson ska han leda klubben mot elitserien.
– Jag skriver på för att gå upp och sedan lyckas stanna kvar, säger Saikoff.

Annons
Per-Erik Saikoff (till höger) ska presenteras av ÖSK på onsdag som ny tränare i klubben.

NA har tidigare berättat om att ÖSK Bandy varit på jakt efter Boltics Per-Erik Saikoff som ny tränare tillsammans med tidigare sportchefen Fredrik Johansson.

Nu är det klart att Saikoff anländer till klubben. På onsdag presenteras tränarparet och den 19 augusti inleder de sitt arbete.

– För det första är det mycket som inte fungerat i Boltic. Sedan gillar jag delat ledarskap. Jag och Fredrik har i och för sig bara träffats två timmar i torsdags men vi verkar vara samma typ av människa. Ingen av oss har någon prestige så det kommer att fungera bra tror jag, säger ÖSK:s nye tränare.

Andra sejouren i klubben

Per-Erik Saikoff gör därmed sin andra sejour i ÖSK Bandy. Förra gången var 2007 när den 54-årige värmlänningen var med och förde upp klubben i högsta serien tillsammans med Christer Larsson. Sedan dess har Saikoff varit förbundskapten i Norge och under den senaste tiden har han tränat Boltic i elitserien. Nu vill han åter föra upp ÖSK i bandyns finrum.

– Men den här gången ska vi stanna kvar också. Det känns som att det är bättre organisation i klubben nu än tidigare och sedan så passar det mig att arbeta med ungdomar, säger han.

Tillsammans med Fredrik Johansson ska han nu få ordning på ÖSK Bandy. Och det är genom inspiration från ishockeyn som framgång ska nås.

– Vi behöver hämta lite tuffhet därifrån. Varför är det aldrig någon som bänkas i bandy? Det förstår jag inte. Vi kommer att kräva ganska mycket från spelarna, säger han.

Vad för typ av bandy vill du spela?

– Jag tycker att det är viktigt med bra passningsspel och skridskoåkning. Sedan ska vi vara mycket bra tränade.

När det gäller spelare som eventuellt ansluter till eller lämnar ÖSK Bandy är Per-Erik Saikoff fåordig.

– Ska jag vara ärlig vet jag faktiskt inte ett dugg. Jag var på plats i Örebro i torsdags och skrev på, men när det gäller spelaraffärer får du vända dig till Fredrik Johansson, säger han.

Pendlar från Karlstad

Per-Erik Saikoff, som är bosatt i Karlstad, kommer att stanna i Värmland och pendla till Örebro. Och redan på onsdag dyker han upp för att presenteras som ny tränare i ÖSK Bandy.

– Jag är mer rutinerad nu och ser fram emot det här. Det känns skönt att det är klart, avslutar Per-Erik Saikoff.

Mer läsning

Annons