Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportchefen och Saikoff kan ta över ÖSK Bandy

Sportchefen Fredrik ”Pajen” Johansson blir av allt att döma tränare i ÖSK Bandy. Vid sin sida får han, om planerna går i lås, Per-Erik Saikoff.
– Vi är inte framme än, men vi jobbar för att det ska bli så, säger ordföranden Hans Eklind.

Annons
ÖSK:s sportchef Fredrik Johansson.

Fredrik Johansson har verkat som sportchef i klubben det senaste halvåret. Har sin bandybakgrund i Katrineholm, där han även varit tränare.

Nu talar allt för att ”Pajen” släpper rollen som sportchef och i stället blir tränare efter Stefan ”Lillis” Jonsson.

– Jag ser det som en väldigt bra lösning. ”Lill-Pajen” har den erfarenhet som krävs och viljan att föra in en tydlig spelidé i truppen. I rollen som sportchef har han i stort sett redan satt vinterns trupp. Det återstår bara besked från två spelare.

En av dessa två är Andreas Broberg, som ÖSK tidigare nobbat som för dyr. Men förhandlingar pågår igen med västeråsaren, som senast spelade i Tillberga.

Saikoff aktuell

Per-Erik Saikoff har tränat ÖSK tidigare, var med och förde upp klubben i högsta serien tillsammans med Christer Larsson 2007. Sedan dess har värmlänningen varit förbundskapten i Norge och i vintras var han med och förde upp Boltic i elitserien.

– Saikoff är en väldigt bra person och han känner vår klubb och stan. Han är intresserad av att jobba för oss. Som jag ser det handlar det nu om att de personer som ska ingå i tränarteamet träffas och kommer överens om hur lasset ska dras, säger Hans Eklind.

Skridskostjärnan Johan Röjler är anlitad som fystränare, och kommer att sköta den biten över hela säsongen. Ronnie Johansson fortsätter som klubbens målvaktstränare.

På spelarsidan är det klart att Erik Säfström går till Sandviken och David Movitz till Västerås.

– Västerås har gjort rätt för sig, medan vi väntar på pengar från Sandviken. Men även där är vi överens om summan.

ÖSK gör sig också av med backen Johan Thorsson, som flyttar tillbaka till Motala, och Petter Andersson som bor kvar i Fagersta och sannolikt kommer att spela med Västanfors.

– Vi vill ha en trupp där samtliga är med på hela försäsongen. Där har Johan och Petter haft svårt att få ihop det, klargör Eklind.

På is i augusti

ÖSK Bandy går på stor is redan den 10 augusti i bandyhallen.

–Två och en halv månad tidigare än i fjol. Jag tror inte att folk förstår hur mycket det betyder. Nu får laget alla möjligheter att komma väl förberett till första seriematchen. I fjol gick vi på stor is en dryg vecka före seriestart ...

Mer läsning

Annons