Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tunga nyförvärv till Nitro/Nora

Nitro/Nora har fått några tunga nyförvärv inför kommande säsong i division 1.

Annons
Jacob Claesson, t v, och Sebastian Brandt.

Förra ÖSK-spelarna Jacob Claesson och Sebastian Brandt föstärker Nitro i vinter. Målvakten Claesson värvades inför förra säsongen till Sandviken men bara tre veckor före premiären plockade klubben in en ny målvakt och då var Claesson inte längre önskvärd.  Han hamnade så småningom i Motala som slutade trea i allsvenskan södra och missade kval uppåt. Han pendlade från Örebro till Motala, något han tröttnat på. Istället väljer han alltså att fortsätta karriären i Nitro/Nora.

Claesson får sällskap av Sebastian Brandt som kom till ÖSK från Tillberga 2012 men som återvände till Tillberga sedan han inte fått ut sin lön. Nu blir det alltså spel i Nitro.

Två spelare som är klara för NNBS sedan tidigare är Patrik Fridell, som återvänder från Norge efter en säsong, samt Olle Franzén som är tillbaka efter att ha jobbat i Kina förra året.

Det är ockå klart att förre ÖSK-skyttekungen Tomas Knutson ska hjälpa till på ledarsidan kommande säsong. Knutson blir spelande assisterande tränare till huvudtränaren Niclas Holmgren.

- Spelartruppen från ifjol ser ut att bestå förutom målvakten Rasmus Berg och Mikael Kåretun som går till ÖSK. Eventuellt  kommer någon att sluta eller flytta på grund  av studier, lite oklart just nu. Ifjol hade NNBS ett lag i division 1 samt ett utvecklingslag i division 2 vilket vi kommer att ha även i år. Detta för att bereda plats för så många som möjligt och låta våra lovande yngre spelare i klubben få känna på seniorbandy, skriver Per Vilén i ett pressmeddelande från klubben.

Mer läsning

Annons