Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aldrig coachat i herrligan- ändå hyllas Eco-coachen

Lennart Grundel har aldrig coachat ett lag i den högsta herrserien.
Det ser Eco Örebros ordförande Stefan Johansson bara som en fördel.
– Det kommer att vara otroligt inspirerande för honom, säger Johansson.

Annons
Lennart Grundel, ny huvudtränare i Eco Örebro.

Stefan Johansson är nöjd med rekryteringen av den 44-årige coachen.

– Absolut. Av de namn som tidigare nämnts i media är det bara Tommie Hansson och Fredrik Joulamo som fått kontraktsförslag. Grundel står för det vi sökt hela tiden och det känns som vi prickat väldigt rätt. En meriterad coach som är en utvecklare av rang, säger Johansson som inte skräms över att Grundel aldrig coachat ett lag i den högsta serien för herrar.

"Otroligt kompetent"

– Snarare tror jag att det blir inspirerande för honom. Det är alltid ett gäng namn som roterar runt i lagen och det känns kul att testa på något nytt. Lennart är bara 44 år och har ju tunga meriter som coach. Inte minst Arvika-eran förstås, samt alla landslagsuppdrag han haft på ungdomssidan. Dessutom var han förbundskapten en sejour för damlandslaget. Landslagsmeriterna visar att Lennart är en otroligt kompetent coach.

Grundel säger att det är för tidigt att prata om en målsättning. Har ni inte satt någon?– Det är klart att vi kommer sitta ner tillsammans närmaste tiden och prata igenom vissa saker. Men vi har sagt i styrelsen att vi vill etablera oss ännu mer den här säsongen och att vi ska till slutspel. Bli topp 8.  

Ni har bara fem spelare under kontrakt. Grundel vill se en trupp på 15. Hur ska ni hinna lösa det?

– 14-15 låter som en rimlig siffra. Men då kommer vi även att fylla på med en del ungdomsspelare. I augusti ska vi bjuda in både svenska och utländska spelare och se över vårt hus. Nu har vi lagt kraft på coachfrågan och binda upp våra svenska spelare.

Ecos aktuella coacher

På torsdagen tackade Lennart Grundel ja till att bli ny coach för Eco Örebro. Då hade en rad aktuella coacher redan hunnit med att tacka nej eller hitta andra arbetsgivare. Här är några av dem:

Tommie Hansson. Ecos huvudspår väntade länge innan han tackade nej. Eco fick där med börja om i sitt sökande.

Demetrius Poles. Senast i Nässjö – gick till Brahes herrar.

Fredrik Joulamo. Nobbade Eco. Senast i Eos i damligan och U18-landslaget.

Wally Smith, senast i Solna. Blev inte heller någon lösning.

Mer läsning

Annons