Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Amerikan kan ta över Eco

Eco Örebro förhandlar med en ny utländsk coach. Amerikanen Demetrius Poles kan vara den som tar över Ivan Stanisaks jobb.
– Ett jätteintressant namn, säger Stefan Johansson, ordförande i Eco Örebro.

Annons

När Eco Örebro klargjorde i våras att klubben väljer att gå skilda vägar med kroatiske coachen Ivan Stanisak klargjorde klubben även att man inför den kommande säsongen hoppades kunna undvika kulturkrockar. Att man nu sökte en coach som förstod sig på hur det är att vara verksam i Sverige. Valet föll på Plannjas assisterande coach Tommie Jansson, som sent valde att tacka nej.

Finns tre namn

Nu har återigen coachfrågan i Eco intensifierats och NA kan avslöja att klubben diskuterar med tre presumtiva coacher. En av dem är amerikanen Demetrius Poles.

– Demetrius har efter att han avslutade sin proffskarriär i Europa valt att satsa hårt på en elitkarriär som coach. Han kör på med stegutbildningarna och har ett rykte om sig att vara en bra instruktör, säger Stefan Johansson, som inom kort hoppas ha en sittning med Poles.

– Även om det känns lite tajt vore det skönt att ha klart med en ny coach till midsommar. Utan att avslöja för mycket kan jag väl säga att Poles är lika minst lika intressant som de andra två kandidaterna som vi pratar med.

Poles bor i Göteborg

Demetrius Poles bor i Göteborg, är sambo med en svenska som han har ett litet barn på ett år tillsammans med.

Han har aldrig tidigare coachat ett lag i basketligan utan har sina meriter som coach från Nässjö och Kvarnby. Där har han gjort sig känd för att spela med helplanspress, intensivt försvar och tempostark basket.

– Hela proceduren med Tommie Hansson tog fem-sex veckor och självklart ska det här inte få ta lika lång tid, säger Johansson.

Utan stjärnan

Eco Örebro går in i sin andra säsong utan stjärnan Drazen Klaric som valde jumbon Jämtland. Klara är däremot nyckelspelare som Andrew Pleick, Pierre Hampton och Zoltan Kurinczky.

Mer läsning

Annons