Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Besvikelse i Eco - framtiden oviss

Eco Örebros framtid är fortsatt oviss.
Kommunens förslag för ökat ekonomiskt samarbete blev en besvikelse för styrelsen.

Annons

Under onsdagen fick Eco Örebros ordförande Stefan Johansson ta del av kommunens förslag på hur de tänkt sig ett utökat samarbete för att behålla Eco Örebros status som ligalag. Klubben har som bekant ekonomiska problem och behöver hjälp.

– Utifrån de möte vi hade i torsdags fick vi en positiv känsla. Men efter det här förslaget ser det mörkt ut. Det var riktigt jobbigt att läsa, säger Stefan Johansson.

Förslaget från kommunen innehöll ingen höjning av det marknadsstöd som förra säsongen låg på 150 000 kronor. Däremot erbjöd kommunen en förskottsutbetalning på marknadsstödet för säsongen 2014/2015. De öppnade också för att tillsätta pengar för Ecos projektarbete för integration i utsatta stadsdelar.

– Jag vill inte gå in på några summor där nu, men det var en bra bit ifrån att nå upp till den miniminivå som vi hade tänkt oss. Vi fick ett förslag men det var inget förslag som fick oss att se ljuset i tunneln, säger Stefan Johansson som har skickat sina synpunkter i ett svar till kommunen.

– Vi får ge det här ett tag nu och prata ihop oss igen om ett par dagar. Bollen ligger hos Björn Sundin nu och vi kan bara hoppas att de tänker om.

Björn Sundin (S), säger så här:

–Tråkigt om Eco inte är nöjda men det är det inga andra klubbar som är heller så vi är vana vid det. De har erbjudits de summor de ska ha enligt den fördelningsmodell som finns. Sedan har vi också erbjudit pengar till deras integrationsprojekt som jag tror kan bli ett mycket bra projekt för ungdomsidrotten.

Läs mer om Eco Örebros framtid i torsdagens NA, papperstidningen. Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning nedan.

Mer läsning

Annons