Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Därför tvingas Eco till nytt ödesmöte

Krismöte i två och en halv timme.
Beskedet: Ett nytt möte innan beslut.
– Eftersom kommunen inte ens svarade på inbjudan måste vi få till en träff med dem först, säger Ecos ordförande Stefan Johansson.

Annons

Stefan Johansson välkomnande hjälp från ett drygt 30-tal personer som frivilligt kontaktat Eco och vill hjälpa till i en eller annan form. Däremot riktade han efter torsdagens krismöte i Idrottshuset, där endast 15 personer närvarade, skarp kritik mot kommunen som inte deltog på Ecos utsatta möte.

– De verkar bara svara när media ringer. Jag har mejlat dem om vårt möte sedan en månad tillbaka, och dessutom skickat en påminnelse. Men jag har inte ens fått svar, säger Johansson.

"Liten Kif-kris"

– Vi måste ha känslan av stöttning om vi ska ta oss igenmon den här allvarliga situationen, som är en liten Kif-kris. Jag säger inte att vi ska få 1,3 miljoner kronor men utan att ha dem med på det här tåget kan vi inte bedriva elitverksamhet, fortsätter han.

När exakt beslutar ni om ni kommer finnas kvar i ligan?

– Vi bestämde på mötet att vi måste få till ett möte med kommunen inom kort. Efter det mötet märker vi garanterat åt vilket håll det lutar. Jag skiljer på stöd och projektidéer men tycker åtminstone vi kan få svar på förslag som är 16 månader gamla nu. Vi pratar ändå om en krissituation som vi befinner oss i.

Sedan Örebro utsågs till Årets idrottsstad av SVT 2011 har två elitserielag i stort sett gått upp i rök.

Två elitlag "försvann"De båda damlagen ÖSK Handboll och ÖSK Innebandy klarade inte av att växa in kostymen till elitserien ekonomiskt. Eco Örebro kan nu bli det första herrlaget som riskerar att tvingas själva begära sig ur Sveriges bästa liga. Detta efter fyra år i basketligan.

– Jag tycker vi står för så stora sociala insatser så kommunen borde få upp ögonen för våra projekt. På samma vis som andra kommuner samarbetar med våra basketkonkurrenter i ligan, avslutar Stefan Johansson.

Läs mycket mer om Ecos kris i fredagens NA, papperstidningen, eller köp NA som e-tidning här nedan under fredagen.

Mer läsning

Annons