Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco kan andas ut – stjärnan snart tillbaka

Skadan som Eco Örebros storstjärna Mario Pesut ådrog sig mot Borås verkar inte vara av det allvarligare slaget.
– Första signalerna är positiva, säger Eco Örebros ordförande Stefan Johansson.

Annons

Det var precis i matchinledningen av matchen mot Borås som olyckan var framme. Mario Pesut, Eco Örebros bästa spelare den här säsongen, fick en rejäl smäll och vred till både foten och knät. Nu har han undersökts av sjukgymnaster och det verkar som att han snart kan vara tillbaka.

– Det verkar vara en rejäl stukning och foten tog mest skada. På ett sätt tur att det inte var knät som fick den allvarligaste smällen. Ett tag var vi oroliga att han skulle vara borta flera månader. Men nu tyder allt på att det blir en eller max ett par veckor, säger Stefan Johansson som hoppas ha Pesut i speldugligt skick till matchen mot Solna den 29 november.

Tisdagens match mot Uppsala missar han under alla omständigheter. Klubben väntar på att alla övergångspapper för nyförvärvet Rhys Carter ska bli klara i tid för Uppsala-matchen. Men det är en tuff kamp mot klockan.

– Vi har skickat in alla papper till Australien men tidsskillnaden försvårar att de ska hinna skicka tillbaka dem innan matchen mot Uppsala. Vi förbereder oss som om han inte kommer spela. Skulle han sedan hinna bli klar så är det en bonus, säger Johansson.

Coachen Panagiotis Nikolaidis:

– Vi hoppas på att ha Carter klar mot Uppsala. Australien och Sverige har seriösa basketförbund och det kan ordna sig även om det är kort om tid.  

Läs mer i tisdagens NA, papperstidningen! Den kommer du också att kunna köpa som e-tidning via länken nedan.

Mer läsning

Annons