Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco med när ligan öppnas upp

Eco Örebro spelar vidare i ligan även kommande säsong.
Men under lite andra premisser.

Annons

På tisdagen blev det bestämt vilka klubbar som spelar i basketligan 2014/2015. Eco Örebro är en av de tio klubbarna som beviljats fortsatt spel. Den elfte, som kommer upp från superettans andraplats, är Umeå. Elva lag möter varandra, i totalt 30 grundserieomgångar.

– Stockholm Eagles tackade nej till sin plats, vilket innebar att det bara var ett lag som tillkom, säger Ecos ordförande Stefan Johansson, som återigen kunde dra en lättnadens suck åt beviljad elitlicens.

– Det är klart att jag varit lite orolig. Som i många andra sporter handlar det mycket om att redovisa handlingsplaner med mera. Men nu känns det skönt att de tror på oss och att vi kan sätta igång vårt lagbygge.

Under säsongen som kommer går de åtta första lagen till slutspel. Lag nio till elva möts och kvalar för att slutligen inte behöva kvala sig kvar.

– Ett lag från ligan får sedan möta de två bästa nedifrån om två ligaplatser till 2015/16, säger Stefan Johansson.

Verksamhetsåret är inte i hamn än budgetmässigt. Hur ser det ut att sluta?– Vi vill inte dra på oss mer minus i ryggsäcken än de 500 000-600 000 kronor som vi redan har. Jag hoppas på ett nollresultat, plus eller minus några tiotusen.

Mer läsning

Annons