Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco sänkte Umeå

Stjärnan skadad - då kom bergssäker seger

Annons
Cliff Colimon.

Slutspelståget har redan gått för Eco som är näst sist i ligan på tio poäng. Umeå har fortfarande chansen att gå till slutspel och ligger nia. Men efter matchen mot Örebro ser slutspelschanserna små ut.

Amerikanen Cliff Colimon axelskadades i förra hemmamatchen mot Borås, vilade mot Solna senast, och spelade inte heller på tisdagskvällen mot Örebro. Men vad gjorde det? Eco tog en sällsynt stabil tvåpoängare och vann i Idrottshuset med 98-87. I Colimons frånvaro tog nyförvärvet Michael Ojo rollen som bollbehandlare och gjorde 14 poäng mot Umeå.

Men kvällens store man poängmässigt var Brandon Barton som var sjuk i mötet med Solna i förra omgången. Spelaren klev verkligen fram mot Umeå och gjorde 27 poäng.

Matchen var jämn inledningsvis och Eco hade inte mer än en trepoängsledning efter den första perioden. Lagen följdes även åt hyfsat fram till halvtid då ställningen var 51-46 till hemmalagets favör. Rycket skulle i stället komma i tredje perioden som Eco vann med 28-16. Trots att bortalaget reste sig och vann slutperioden med sex poäng var ledningen aldrig riktigt hotad för Eco som vann ganska komfortabelt.

Klicka här för att följa matchen (via basketförbundet)

Mer läsning

Annons