Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco supervärvar – på ledarsidan

Eco Örebro förstärker ledarsidan med rutinerade Wally Smith.– Han blir den mest meriterade assisterande coachen i hela Sverige, säger klubbens ordförande Stefan Johansson.

Annons

Huvudtränaren Panagiotis Nikolaidis kommer att få rejäl avlastning på bänken kommande säsong. Wally Smith, pappa till Eco-kaptenen Sean Smith, är klar som assisterande tränare. Han har en gedigen tränarkarriär bakom sig och har bland annat vunnit tre SM-guld med Södertälje. Han har också tränat klubbar som Uppsala och Solna och har flera SM-finaler både på herr- och damsidan.

– Det är en tuffing med en enorm taktisk kompetens. Samtidigt som han också får ut maximalt av individen. Vi är jätteglada över det här och det känns verkligen spännande, säger Stefan Johansson.

Wally Smith, som har hunnit fylla 66 år, bor i Stockholm och kommer att pendla till Örebro ett par dagar i veckan.

– Vi får in den kontinuitet som vi behöver och dessutom vill jag påstå att det är den mest meriterande assisterande coachen i hela Sverige, säger Johansson.

Det är också klart att Eco Örebros premiär mot Norrköping borta flyttas fram från den 7 till den 3 oktober. Anledningen är att Norrköpings kommun har tagit initiativ till en ”superweekend” där fyra av stadens elitlag ska spela matcher dagarna efter varandra.

Mer läsning

Annons