Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Eco-tränaren stängde av tre spelare av disciplinära skäl

När Eco Örebro förlorade borta mot Södertälje med 95–81 var tre av lagets tongivande spelare, Leonard Mosley, Pierre Hampton och Egal Saleman, avstängda.
– De fick ingen speltid av disciplinära skäl, säger coachen Lennart Grundel.

Annons
Leonard Mosley - en av tre avstängda Eco Örebro-spelare.

Eco Örebro ligger sist i basketligan – och nu har interna stridigheter blossat upp i laget.

Mot Södertälje Kings var Leonard Mosley, Pierre Hampton och Egal Saleman ombytta och satt på bänken. Men trots att Eco gick på knäna i slutet, med bara sex spelare efter att Jesper Andersson stukat foten i början av tredje perioden, vägrade Grundel att sätta in någon ur den bänkade trion.

– Nej, det var fullständigt otänkbart, förklarar Grundel.

Varför?– De fick ingen speltid av disciplinära skäl. Istället fick de coachuppgifter under matchen. Det är jag som till hundra procent tagit beslutet, inte styrelsen. Jag ger inte mer info än så.

När tog du beslutet?– För några dagar sedan.

Hur länge är de tre spelarna avstängda?– Jag har inte tänkt att det ska gälla vid något ytterligare tillfälle än den här matchen.

Så de är tillbaka på planen redan i hemmamatchen mot Borås på fredag?– Jag hoppas det. Det är upp till dem att bevisa att de förtjänar speltid.

Enligt uppgifter till NA beror avstängningen på att de tre spelarna inte fokuserat tillräckligt på basketen vid sidan av planen och att Grundel ville göra en markering.

Vann returtagningen

Utan tre tongivande spelare var Ecos chanser att besegra topplaget Södertälje närmast lika med noll. Södertälje chocköppnade med 7–0 första minuten men Eco kämpade tappert och vann överraskande returtagningen med 34–31.

– Vi förlorar matchen på att vi vid 22 tillfällen begår tekniska fel. Det kan man inte ha om man ska vinna matchen, säger Lennart Grundel.

Andrew Pleick gjorde flest poäng i Eco, 19.

Mer läsning

Annons